Perinçek’in vekili Kılıçdaroğlu’nu eleştirince salon karıştı

Milli Merkez Oluşumu'nun Gaziantep Kurultayı’nda olay çıktı. Kürsüde konuşan İşçi Partisi (İP) Genel Başkan Vekili Hasan Basri Özbey, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemel Kılıçdaroğlu’nun Savcı Zekeriya Öz’ü savunmasını eleştirince, CHP’lile.

Google Haberlere Abone ol
Perinçek’in vekili Kılıçdaroğlu’nu eleştirince salon karıştı

Milli Merkez Oluşumu'nun Gaziantep Kurultayı’nda olay çıktı. Kürsüde konuşan İşçi Partisi (İP) Genel Başkan Vekili Hasan Basri Özbey, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemel Kılıçdaroğlu’nun Savcı Zekeriya Öz’ü savunmasını eleştirince, CHP’liler bunu protesto ederek salonu boşalttı. Bir katılımcı, ‘Eskinin Maocuları, ne zamandır Atatürkçüsünüz?’ diyerek tepkisini dile getirdi.

Milli Merkez Gaziantep Kurultayı, Şato Restoran’da gerçekleşti. Kurultaya konuşmacı olarak eski bakanlardan Yaşar Okuyan, Ufuk Söylemez ve İP Genel Başkan Vekili Hasan Basri Özbey katıldı. Kurultayda söz hakkı kendine gelen Özbey, konuşmasında Silivri’de Ergenekon davasından tutuklu olanlarla ilgili kararda Zekeriya Öz’ün imzasının olduğunu belirtti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da son dönemdeki yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında Öz ile ilgili söylediklerini aktaran Özbey, şunları söyledi: “Zekeriya Öz devlete hizmet etmiş, yalan söylemezmiş. Ey Kemal Bey, ey Kemal Kılıçdaroğlu, sana mı kaldı Zekeriya Öz’ün avukatlığını yapmak. CHP’li arkadaşlarım, buna isyan etmeyecek misiniz? Bunu nasıl kabul edeceksiniz?”

Bu sözler üzerine salondan sesler yükselmeye başladı. Konuşmaya tepki gösteren CHP’liler salondan dışarı çıktı. Konuşmasına devam eden Özbey’e bu sırada bir katılımcı da Perinçek’in teröristbaşı Abdullah Öcalan’la görüşmesini sordu. Buna cevap veren Özbey, “Çok güzel bir şey, çok doğru bir şey yaptı. Sayın Doğu Perinçek’in Apo görüşmesi tarihi bir olaydır. Keşke, Apo’yu ikna edebilseydik de 30 bin şehit vermeseydik.” şeklinde savunma yaptı.

Sözünün sürekli kesilmesini provokatif eylem olarak nitelendiren Özbey’e daha sonra arka sıralardan bir katılımcı, provokatörlüğü kendilerinin yaptığını söyleyerek, "Eskinin Maocuları, ne zamandır Atatürkçüsünüz?" diyerek tepki gösterdi. CİHAN

Yorumlar