Perinçek, halk hareketlerinin olacağını iddia etti

İşti Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türkiye’de sıcak para akışının darboğaza girdiğini kaydetti. Ağustos, Eylül ayından sonra ekonomik sıkıntılarla birlikte büyük halk hareketlerinin olacağını öne sürdü. Perinçek, "Cumhurbaşkanlığının...

Google Haberlere Abone ol
Perinçek, halk hareketlerinin olacağını iddia etti

İşti Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türkiye’de sıcak para akışının darboğaza girdiğini kaydetti. Ağustos, Eylül ayından sonra ekonomik sıkıntılarla birlikte büyük halk hareketlerinin olacağını öne sürdü. Perinçek, "Cumhurbaşkanlığının yolu ne İmralı ne Kandil, Samsun'dan geçer." dedi.

    Perinçek, partisinin Eskişehir İl Başkanlığı'nca düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye’de sıcak para akışının dar boğaza girdiğini, eldeki mevcut sıcak paranın Ağustos, Eylül ve Ekim gibi biteceğini iddia etti. Bu süreçle Türkiye ekonomisinin sıkıntılı bir sürece gireceğinin altını çizen Perinçek, şöyle dedi: “Fabrikalar kapanacak, işten çıkarmalar hızla başlayacak. Sıcak para bitecek. Türkiye’nin kapısına hacizciler dayanacak. Halk sıkıntıya girecek ve beraberinde büyük halk hareketleri olacak. Gezide ki gibi halk ellerinde bayrak ve Atatürk posterleri ile sokaklara inecek.”

    “CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE BDP’DEN MEDET UMANLARIN OYLARININ YARISI KAYBOLUR”

    Cumhurbaşkanı vatanseverlerin oylarının belirleyeceğini ileri süren Perinçek, PKK ve BDP’nin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde anahtar olamayacağını dile getirdi. “PKK ve BDP kör anahtardır” diyen Perinçek, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde BDP ve PKK’dan medet umanların mevcut oylarının yarısını kaybedeceğini vurguladı.

    “CUMHURBAŞKANLIĞININ YOLU NE KANDİL NE İMRALI, SAMSUN'DAN GEÇER”

    Çankaya’ya İmralı’dan, Kandil’den çıkılamayacağını kaydeden Perinçek, şöyle dedi: “Çankaya’ya Kandil’den, İmralı’dan çıkılmaz. Çankaya’ya Samsun’dan çıkılır. Diyelim ki bunlar bizim hatalarımız sonucu Çankaya’ya çıktı. Bir yıl sonra bacaklarından çeker Çankaya’dan indiririz onları.”

    “ÇANKAYA’YI KAZANMAK BİRLEŞMEDEN GEÇER”

    2-3 seneden beri CHP ve MHP’ye seçimlerde birleşme teklifinde bulunduklarının altını çizen Perinçek, “2-3 seneden beridir CHP ve MHP’ye yerel, genel seçimlerinde birleşelim diyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde birleşelim diyoruz. Ama kabul etmiyorlar. Eğer bizim birleşme teklifini kabul etselerdi, Ankara’yı da Antalya’yı alırdık. Bakın aynı şekilde birleşme yapmazsak Çankaya’yı da kaybederiz. Bunun da yolu birleşmeden geçiyor.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar