Partisinden istifa eden İGM üyesi Küçük: AK Parti'nin içinde paralel yapı var

AK Parti Afyonkarahisar İhsaniye İlçesi İl Genel Meclisi (İGM) Üyesi Mevlüt Küçük, partisinden istifa etti.

Google Haberlere Abone ol
Partisinden istifa eden İGM üyesi Küçük: AK Parti'nin içinde paralel yapı var

AK Parti Afyonkarahisar İhsaniye İlçesi İl Genel Meclisi (İGM) Üyesi Mevlüt Küçük, partisinden istifa etti. AK Parti’nin İhsaniye ilçesi kurucu üyelerinden olan Küçük, son dönemde toplumu kutuplaştırıcı söylemlerle birlikte, şaibeli isimlerin belediye başkan adayı gösterilmesinin istifasında etkili olduğunu söyledi.

İhsaniye ilçesinde belediye başkan adayı belirlemesinde de hatalar yapıldığını savunan Küçük, tüm uyarılara rağmen parti yönetiminin ilçede istenmeyen birisini aday gösterdiğini belirtti. Partinin içinde paralel yapı olduğunu savunan Küçük, "Bunlarla aynı kefede olmak istiyorum. Partinin içinde paralel yapı var. Şaibeli, hakkında davaları olan insanlar bilerek aday gösteriliyor. Bizim partiye gönül ve emek vermiş insanlara ‘siz kenarda durun’ diyorlar. Ben dolgu malzemesi olmak istemiyorum. Belediye başkanlığına da aday olduğumu söylediğim halde ‘sen il genel meclisinde daha aktifsin’ dediler. Ben de ‘feragat edeyim’ dedim. "Belediye başkanlığına da yeni simalar getirelim dedim. Ancak, kamuoyunda şaibeli olan birisini getirdiler." dedi. Mevlüt Küçük, önümüzdeki ay yapılacak olan seçimlerde ilçede kendisine İGM ikinci sıra, üçüncü sıra verildiğinden dolayı istifa ettiği iddialarının doğru olmadığını, sadece şaibeli insanlarla çalışmak istemediğinden böyle bir kararı aldığını anlattı.

"BAŞBAKANIN AĞZINDAN İNSANLARIN AYRIŞTIRILMASINDAN RAHATSIZLIK DUYUYORUM"

Küçük, son dönemde camianın hedef alınarak insanları bir birine düşüren bir dil kullanılmasından da rahatsızlığını dile getirdi. Küçük, şunları söyledi: "Çocuk gibi büyüttüğümüz partinin bu hallere düşmesi karşısında içim kan ağlıyor. Oyumu da kesinlikle vermeyeceğim. Ben de cemaatin yurtlarında kalan birisiyim. Yapılanları, söylenenleri hazmedemiyorum. Yukarıda anlaşamadığınız, paylaşamadığınız bir şeyler olabilir. Ama bunu alt kesimlere de yayıp da milleti bir birine düşürmenin bir anlamı yok. Herkes gibi bizzat ben de Başbakanın ağzından insanların ayrıştırılmasını, ötekileştirilmesini ve toplumun kutuplaştırılmasından rahatsızlık duyuyorum. Ancak, kimse sesini çıkaramıyor. İki taraf da imanlı Allah’a inan insanlar ancak bu duruma gerçekten üzülüyorum." diyen Küçük, buna bir anlam veremediğini, anlamakta zorlandığını anlattı.



CİHAN

Yorumlar