Partilerden ortak açıklama: Bu seçim demokrasi tarihimiz için bir dönüm noktası

Balıkesir'de altı siyasi partinin il başkanları, ortak basın açıklamasıyla 10 Ağustos tarihinde yapılacak cumhurbaşkanı seçiminin demokrasi tarihi açısından bir dönüm noktası olduğuna dikkat çekerek, adaylardan Ekmeleddin İhsanoğlu'na...

Google Haberlere Abone ol
Partilerden ortak açıklama: Bu seçim demokrasi tarihimiz için bir dönüm noktası

Balıkesir'de altı siyasi partinin il başkanları, ortak basın açıklamasıyla 10 Ağustos tarihinde yapılacak cumhurbaşkanı seçiminin demokrasi tarihi açısından bir dönüm noktası olduğuna dikkat çekerek, adaylardan Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek istedi. Otel Basri'de düzenlenen ortak basın açıklamasına CHP İstanbul Milletvekili Osman Korutürk, CHP İl Başkanı Muzaffer Mavuk, MHP İl Başkanı Nuri Argun Atıcı, BBP İl Başkanı Zekai Çakır, DSP İl Başkanı Ümit Ayhan, BTP İl Başkanı Ahmet Şanalmış, DP İl Başkanı İlhan Işık ve diğer partililer katıldı.

Açıklamayı, CHP İl Başkanı Mavuk okudu. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa cumhurbaşkanının halk oylamasıyla seçileceğini belirterek, "Cumhurbaşkanlığı gibi ülkenin en yüksek makamını temsil edecek kişinin belirleneceği seçim, demokrasi tarihimiz için de bir dönüm noktasıdır. İktidarın Türkiye'yi içeride kutuplaştırdığı, dışarıda da savaşa zorladığı böylesine sancılı bir dönemde CHP, MHP, BBP, DSP, BTP ve DP genel başkanlarımız, tarihî bir sorumluluğu üstlenmiş ve demokrasi için büyük uzlaşı sağlayarak Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleme kararı almışlardır." dedi. Ülkede iktidarın kültürel ve siyasal kimlikler üzerinden birbirine düşman gruplar yaratmak istediğini öne süren Mavuk, "Bu iktidar karşısında toplumun tamamına hitap edecek bir cumhurbaşkanı seçmemiz gerektiği somut bir gerçektir. Bu şartlarda hazırlandığımız cumhurbaşkanlığı seçiminin, Türkiye'nin bölgemizdeki demokrasi ve barışa dayalı rolünü arttıracak, ülkemizde de toplumsal kutuplaşmanın önünü kesecek bir etkisi olmak zorundadır. Bu anlayışla toplumun bütün kesimleriyle barışık, herkesi kucaklayacak, içte ve dışta barışı, demokrasiyi, kardeşliği egemen kılacak, uluslararası deneyime sahip saygın bilimadamı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu bizler de sahipleniyor ve destekliyoruz." diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından söz alan MHP İl Başkanı Atıcı, Balıkesir'in Kuvayi Milliye şehri olduğunu belirterek, "4 Ağustos tarihinde Ekmeleddin Bey Balıkesir'i teşrif ettiklerinde, ona yakışır bir şekilde kendilerini ağırlayacağız. Balıkesir'in yiğit insanları, Kuvayi Milliye ruhuyla değerlendirme yapacaklar. Nasıl ki o dönemlerde bu millet birlik ve beraberlik oluşturmak suretiyle bu vatanı gönül seferberliği içerisinde koruduysa aynı şekilde şu anda çok özel bir durum olan cumhurbaşkanlığı seçimi var. Etrafımız kan ve gözyaşı içerisindeyken böyle bir seçime gidilmesi büyük bir önem kazanmaktadır. Suriye ve Irak'ta kan ve gözyaşı devam ediyor. Ne idüğü belirsiz bir IŞİD denilen birtakım insanların varlığını görüyoruz. Acil bir dönemin içerisindeyiz. Memleketin şu anda durumu çok özel. Türkiye Cumhuriyeti'nin varlık ve yokluk dönemine doğru gidiyoruz. Herkes üzerine düşen görevi yapmak zorundadır." ifadelerini kullandı.

Karşılarında iki aday olduğuna dikkat çeken CHP İl Başkanı Mavuk da, "Tayyip'in işbirliği içinde olduğu kesimler IŞİD, El Kaide, El Nusra, Müslüman Kardeşler ve Abdullah Öcalan. Tayyip'i destekleyenler bunlar. Ekmeleddin'i destekleyenler ise bizleriz. Ülkesini seven, ülkesi için tam bağımsızlık mücadelesi veren, laik, demokratik ve hukukun üstünlüğüne inanmış bizler arkasındayız. Tayyip'i tanıyorsunuz. Olmak mı, olmamak mı? Kesinlikle tüm halkımıza ulaşıp oy verdirmemiz gerekir. Verilmeyen her oy, AKP'ye verilmiş bir oydur." dedi. CİHAN

Yorumlar