Pamukoğlu: Türkiye Cumhuriyeti böyle soygun görmedi

Türkiye’yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ve sonrasındaki gelişmeleri değerlendiren HAK ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan beri böyle bir soygun, yağma, hırsızlığın ilk defa görüldüğünü öne.

Google Haberlere Abone ol
Pamukoğlu: Türkiye Cumhuriyeti böyle soygun görmedi

Türkiye’yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ve sonrasındaki gelişmeleri değerlendiren HAK ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan beri böyle bir soygun, yağma, hırsızlığın ilk defa görüldüğünü öne sürdü. Pamukoğlu, "Hem de bakanların oğlu, başbakan ünvanı taşıyan zat ilk kez görülüyor. Bütün dünyaya millet olarak, insan olarak rezil olduk. Bunlar, onurlu bir insanın, toplumun kaldırabileceği birşey değil" dedi.

    Partisinin Bursa belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısına katılan HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Yolsuzluk iddialarına siyasilerin karıştığına dikkat çeken Pamukoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğundan beri böyle bir soygun, yağma, hırsızlığın ilk defa görüldüğünü savundu. Osman Pamukoğlu, şunları kaydetti: "17 Aralık operasyonlarına bakıldığında hem de bakanların oğlu, başbakan ünvanı taşıyan zat ilk kez görülüyor. Bütün dünyaya millet olarak, insan olarak rezil olduk. Onurlu bir insanın, toplumun kaldırabileceği bir şey değil. Sabah televizyona baktım, bakanların oğlu bırakılmış, paralar pullar iade ediliyor. Son zamanlarda bazı kanunlar çıkarılıyor. Canlılar içinde kemirgenler vardır. Bunlar da sömürgen. İnsanların doğal inançlarını ve din duygularını sömürüyorlar. Gazetelere müdahale et. Yüzlerce gazeteciyi al. Anadan doğma korkak. Bırak söylesin ne olacak? Çünkü suçlu, kendine güveni yok. Herşeyden korkuyor. Yazıdan, çiziden, laftan korkuyor. Neden? Bu kadar korkuyorsa neden geziyorsun? Devlet kademelerinde devlet de efeler gibi duracaksın. Rezil oldu gitti."

    TELEFON KAYITLARI GERÇEK

    Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası gündeme gelen ses kayıtlarını da değerlendiren Osman Pamukoğlu, telefon konuşmalarının gerçek olduğunu söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bu yapılanlar parti başkanına değil, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na karşı” sözünü eleştiren Pamukoğlu şöyle devam etti: "Sıfatlara, unvanlara sarılıyor. Kim yaptıysa yaptı, bunlar gerçek. Tapelerde 5 - 6 kişi var. Paralar ona gitsin, buna gitsin, aman oğlum kaçır paraları, öyle yapın, saklayın. Saf da bir oğlan, ne dediğini de tam anlamıyor. Anlaşamıyorlar. Saf olduğu belli. 30 milyon Euro kaldı. Birkaç saatte konak alacaklar. Böyle bir kepazelik olamaz. Meydana topladığı halka bakın hepsi az eğitimli, hepsi yoksul. Bir de kimin arabası gıcırdarsa onun türküsünü söyleyenler var. Bu ülkeyi bu hükümetler eğitemedi." CİHAN

Yorumlar