Palandöken: Seçim sürecinin itidalli bir şekilde tamamlanacağına inanıyorum

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, meslek odalarının Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusundaki görüşüne ilişkin, "Esnaf ve sanatkarlar odaları milyonlarca insan temsil ediyor....

Google Haberlere Abone ol
Palandöken: Seçim sürecinin itidalli bir şekilde tamamlanacağına inanıyorum

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, meslek odalarının Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusundaki görüşüne ilişkin, "Esnaf ve sanatkarlar odaları milyonlarca insan temsil ediyor. Cumhurbaşkanı seçimi halkoyuyla olacağı için esnaf ve sanatkarlar da bunlar da oy kullanacak." dedi. TESK Başkanı, "Bu çerçevede Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin itidalli bir şekilde tamamlanacağına da inanıyorum." diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TESK'te gerçekleştirilen Karma İstişare Değerlendirme Kurulu Toplantısı'na katıldı. Yaklaşık 2 saat süren toplantının öncesinde ve sonrasında Erdoğan bir açıklama yapmadı. Ancak Erdoğan, TESK binasından ayrıldıktan sonra TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken bir açıklama yaptı ve gazetecilerin sorularını cevapladı.

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin fikirlerini Karma İstişare Komitesi Toplantısı kapsamında sosyal kesimlerle paylaşmak ve görüşleri almak için ziyarete geldiğini belirterek, "Bu kapsamda TESK, TOBB, Ziraat Odaları Birliği, TİSK, Türk-İş, Hak-İş, Memur-Sen olarak Sayın Başbakanımızı ağırlama imkanı bulduk." dedi.

Ziyaretten dolayı Erdoğan'a teşekkür eden Palandöken, "Sayın Başbakanımıza görüşlerimizi ilettik. Her görüşten, her inançtan, her etnik gruptan üyelerimiz var. Demokrasiye sonuna kadar inanıyoruz. Seçimler, milli iradenin tezahür ettiği demokrasinin en önemli mekanizmalarından biridir." şeklinde konuştu.

Bu seçimi, cumhurbaşkanının ilk defa halk oyuyla seçilecek olmasından dolayı önemli bulduklarını ifade eden Palandöken, "Sosyal kesimler olarak huzur, güven ve istikrar ortamının korunması bizim için öncelikli bir meseledir. Bu çerçevede cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin itidalli bir şekilde tamamlanacağına da inanıyorum. Başbakanımızla her zaman istişare yapıyoruz. İstişare ziyaretleri için Sayın Başbakanımıza, temsil ettiğimiz kesimler adına tekrar teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Açıklamasının ardından gazetecilerin, "Başbakandan nasıl bir izlenim aldınız" diye sorduğu TESK Başkanı Palandöken, "Sadece fikirlerimizi, kurumların fikirlerini sundu. Kendi görüşlerini aktardı, biz de kendi görüşlerimizi söyledik. Tahmin ediyorum ileriki günlerde kesin bir açıklama yapılacak." diye konuştu. Palandöken, "Meslek odalarının Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı konusundaki görüşü nedir, destekliyor musunuz?" şeklindeki sorusuna ise şu cevabı verdi: "Esnaf ve sanatkarlar odaları milyonlarca insan temsil ediyor. Cumhurbaşkanı seçimi halk oyuyla olacağı için esnaf ve sanatkarlar da bunlar da oy kullanacak dolayısıyla tahmin ediyorum ki Türkiye'yi kucaklayan, Türkiye Cumhuriyeti'nin demokrasiye inanmış herkes oyunu kullanacak. Kime vereceğini tahmin etmek güç. Şahsi fikrim hayırlısı olsun."

İstişare toplantısına TİSK, Türk-İş, TOBB, Hak-İş, Kamu-Sen, Memur-Sen, TESK ve ziraat odalarının temsilcileri katıldı.

CİHAN

Yorumlar