Öztrak: Hükümetin siyasi tansiyonu artırmasının bedelini ekonomi ödeyecek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak kredi derecelendirme kuruluşları Moody’s ve FITCH’in son açıklamaları üzerine “Hükümet’in siyasi tansiyonu artırmasının bedelini ekonomi ödeyecektir.

Google Haberlere Abone ol
Öztrak: Hükümetin siyasi tansiyonu artırmasının bedelini ekonomi ödeyecek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak kredi derecelendirme kuruluşları Moody’s ve FITCH’in son açıklamaları üzerine “Hükümet’in siyasi tansiyonu artırmasının bedelini ekonomi ödeyecektir.” uyarısını yaptı.

Faik Öztrak konuyu değerlendiren yazılı açıklamasında, “Seçim ve sandık demokrasiler için kuşkusuz önemlidir. Ancak gerçek bir demokrasi; hukukun üstünlüğü, kuvvetler ayrılığı ve farklılıklara saygı temelinde yükselir. Yolsuzluk ve rüşvet batağına saplanmış AKP iktidarı hukuku tepeleyerek, kuvvetler ayrımına son vererek, toplumu kutuplaştırarak, ifade ve paylaşım özgürlüğüne yasaklar koyarak Türkiye’yi yönetebileceğini zannetmektedir. Oysa bunun sonu hüsrandır. Türkiye çağdaş bir demokrasi görünümünden hızla uzaklaşmaktadır, ülkemizi üçüncü dünya ülkesi konumuna gerilemektedir.” dedi.

“EN BÜYÜK FATURA MİLLETE ÇIKACAK”

Böyle bir yönetim anlayışıyla en büyük faturanın kuşkusuz millete çıkacağına dikkat çeken CHP’li Öztrak, şöyle devam etti: “Ülkemizin ihtiyaç duyduğu dış kaynaklar ülkemize gelmemeye hatta ülkemizden kaçmaya başlar. İş adamları karamsarlığa kapılarak yatırım yapamaz hale gelir. Milletimizin aşı da, işi de tehlikeye düşer. Bunun somut işaretleri her geçen gün artmaktadır. Ekonomide beklenti ve güven kanalı hızla bozulmakta ekonomide karamsarlık her geçen gün artmaktadır. Yabancı yatırımcılar Türkiye’yi yatırım planlarından çıkarmakta; yerli yatırımcılar malının mülkünün güvencede olmadığını düşünerek yatırım kararlarını gözden geçirmektedir.
        Son olarak kredi derecelendirme kuruluşlarından da can sıkıcı açıklamalar gelmeye başlamıştır. FITCH yapmış olduğu stres testlerinde en kırılgan şirketlerin Türkiye’de olduğuna dikkat çekmiştir. Bu yetmez gibi bugün bir başka derecelendirme şirketi, Moody’s, siyasi tansiyondaki artışın, ekonomiyi beklenenin üzerinde olumsuz etkilemesi durumunda, Türkiye’nin kredi notu üzerinde indirim baskısının artacağını ifade etmiştir. Bunlar iyi işaretler değildir. Türkiye’nin daha önce kaybettiği 'Yatırım yapılabilir ülke statüsü'nü yeniden kazanmasının 19 yıl aldığı unutulmamalıdır.”

“3. NESİL REFORMLARIN GERÇEKLEŞMESİ EN ÖNEMLİ ÖNCELİK HALİNE GELMELİ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, hükümet ve Recep Tayyip Erdoğan’ın hukuku tepeleyerek, kuvvetler ayrımına son vererek, toplumu kutuplaştırarak, Ortadoğu batağına sürükleyerek Türkiye’yi yönetemeyeceğine, millete umut ve ufuk veremeyeceğine vurgu yaptı.

Öztrak, eleştirisini “30 Mart seçimleri milletimizin ufkunu karartan bu iktidardan kurtuluşuna kapıyı aralamalıdır. Sonrasında ekonomide yitirilmiş çapaların yeniden oluşturulması, ekonomimizin rekabet gücünü artıracak 2. nesil reformların hızla uygulamaya konulması ve ekonomik gelişimin vatandaşlarımıza yansımasını garanti edecek 3. nesil reformların gerçekleştirilmesi en önemli öncelik haline getirilmelidir. Bu adımlar atılmadan ülkemize hak ettiği refah ve huzuru sağlamak mümkün değildir. Bunları yapabilecek yegane kadro ise Türkiye’nin birleştirici gücü olan CHP’dedir.” diye tamamladı. CİHAN

Yorumlar