Öztrak: Hükümet, yolsuzluğu bürokraside terör estirerek örtmeye çalışıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, iktidarın bayrağa, yurtdışındaki vatan toprağına, memuruna, küçük çiftçiye sahip çıkamadığını söyledi. Bürokraside bir cadı avı başlatıldığını dile getiren Öztrak, "Türkiye Cumhuriyeti...

Google Haberlere Abone ol
Öztrak: Hükümet, yolsuzluğu bürokraside terör estirerek örtmeye çalışıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, iktidarın bayrağa, yurtdışındaki vatan toprağına, memuruna, küçük çiftçiye sahip çıkamadığını söyledi. Bürokraside bir cadı avı başlatıldığını dile getiren Öztrak, "Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasında önemli görevden almalar yaşandı. Hem görevden almalar hem atamalar, Başkan’ın tasarrufu mu yoksa Başbakan’ın tasarrufu mu? Hükümet muhatabı olduğu yolsuzluk ve rüşvet iddialarının üzerini bürokraside terör estirerek örtmeye çalışıyor. biz bunların üzerinin örtülmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz." dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Öztrak, Diyarbakır'da bayrak indirme olayı ile Musul'daki gelişmelere değinerek böyle günlerde teenniyle hareket edilmesi, milli bir meselede birlik ve beraberliğin korunması gerektiğini ifade etti. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kurtarılması için hükümetin devlet sorumluluğu içinde atacağı her adımın destekçisi olacaklarını vurgulayan Öztrak, bununla beraber, dar ve mezhepçi dünya görüşünü dış politikaya yansıtarak, Türkiye’yi Ortadoğu bataklığına sürükleyen AK Parti hükümetinin, bu yaşananlar karşısında mutlaka siyasi bir sorumluluğu olması gerektiğini vurguladı.

"İKTİDAR 12 YILDIR SORUNLAR KARŞISINDA HER DEFASINDA KENDİNİ MAĞDUR EDİYOR"

AKP'nin yürüttüğü dış politikanın da, güvenlik politikasının da Ortadoğu bataklığına saplandığını belirten Öztrak, şöyle devam etti: "Komşularla sıfır sorun politikası sırf soruna, stratejik derinlik, stratejik bir rezalete dönüşmüştür. Hükümet artık orada olan biteni izleyememektedir. Türkiye’nin tüm güney sınırı artık bir peşaver, bir Afganistan görüntüsü veriyor. AKP iktidarının politikaları nedeniyle Türkiye’nin güney sınırları perfore sınır statüsüne geçti. Bunun yarattığı güvenlik zaafiyetinin sorumlusu da herhalde AKP iktidarı değil; sınır köylerindeki muhtarlarımız olsa gerek. Hükümet Ortadoğu’da ulaştırmada karşılaşılan dar boğazları aşmak için muhatap bulamıyor. İhracatçı Mısır limanlarına erişemez hale geldi. Suriye’de durum zaten malum, Şimdi de Irak’ın güneyine erişim tamamen koptu. Peki, Türk ihracatçısı Ortadoğu’ya nasıl mal satacak, tırlarımız bu bölgeye nasıl gidecek? Bunun sorumlusu da İskenderun limanı yetkilileri ve tır şoförleri olur herhalde. Ekonomi bozulur sorumlusu Merkez Bankası olur, hükümete ait yolsuzluk iddiaları ortaya çıkar sorumlusu darbeci yargı, polis olur. Binlerce devlet memuru, polis, asker, savcı, hakim oradan oraya sürülür. Ama 12 yıllık iktidar her defasında sorunlar karşısında kendini mağdur ilan eder, başarıyı ise büyük bir hasislikle kendi sahiplenir. Dünyanın neresinde 12 yıllık bir iktidar yanlışlarından dolayı hiçbir siyasi sorumluluk taşımaz? Ben buradan kamu görevlilerine de sesleniyorum: bunların ipiyle kuyuya inilmez yazılı emirsiz iş yapmayın üstünüze yıkarlar."

"BAYRAĞA VE VATAN TOPRAĞINA SAHİP ÇIKAMIYOR"

"Bayrağa sahip çıkamıyor, yurtdışındaki vatan toprağına, memuruna sahip çıkamıyor, küçük çiftçiye sahip çıkamıyor bu ne biçim iktidar. iktidar olmak muktedir olmayı gerektirir." diyen Öztrak, son olarak bürokraside bir cadı avı başlatıldığından bir süredir bahsedip durduğunu hatırlattı. İki gün önce bu konuda yeni gelişmelere tanık olduklarını anlatan Öztrak, "Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasında önemli görevden almalar yaşandı. Hem görevden almalar hem atamalar, Başkan’ın tasarrufu mu yoksa Başbakan’ın tasarrufu mu? Bu iktidar Merkez Bankası’nın özerkliğinin önemini çok acı bir şekilde anlayacak. Yine HSYK'nın yaz kararnamesi ile beraber adli yargıda 2224, idari yargıda 293 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi. Hükümet muhatabı olduğu yolsuzluk ve rüşvet iddialarının üzerini bürokraside terör estirerek örtmeye çalışıyor. biz bunların üzerinin örtülmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz. İktidarda olanların muhattap oldukları yolsuzluk iddialarıyla ilgili olarak yargı önünde aklanmaları, hem bir hak, hem de bir ödevdir. Bu hükümet ve ilgili bakanları adalet önünde bu ödevi er ya da geç yerine getireceklerdir." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar