Öztrak: Haklar, Başbakan ve eşbaşkan Abdullah Öcalan tarafından rehin alınmıştır

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, AK Parti iktidarı tarafından hazırlanan ve Meclis'e gönderilen yeni çözüm paketiyle ilgili "Demokratik bir takım haklar ve düzenlemeler, Cumhurbaşkanlığı masasında Cumhurbaşkanı olmak isteyen Başbakan...

Google Haberlere Abone ol
Öztrak: Haklar, Başbakan ve eşbaşkan Abdullah Öcalan tarafından rehin alınmıştır

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, AK Parti iktidarı tarafından hazırlanan ve Meclis'e gönderilen yeni çözüm paketiyle ilgili "Demokratik bir takım haklar ve düzenlemeler, Cumhurbaşkanlığı masasında Cumhurbaşkanı olmak isteyen Başbakan ve eşbaşkan olmak isteyen Abdullah Öcalan tarafından rehin alınmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Öztrak, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Eski 4 bakan hakkında kurulması kararlaştırılan Meclis Soruşturma Komisyonuna AK Parti'nin verdiği üyeleri değerlendiren Öztrak, yolsuzlukların ortaya çıktığında Recep Tayyip Erdoğan'ın "mutlaka bu yolsuzlukları soruşturacağız" diye halka taahhütte bulunduğunu hatırlattı. "Komisyon kuruldu ama bir türlü üye vermediler." diyen Öztrak, "Hani hesabı sorulacaktı, niye hesap sormaktan kaçıyorsun? Meclis Başkanını göreve davet ettik. Listeye ihsası rey bulunanları koymuş. Neden? Bizim üyeler konusunda hassas davranan AKP, neden kendi üyelerinde ihsası reyde bulunanlar var? Bu yolsuzlukların Cumhurbaşkanı seçimleri öncesi konuşulmasını istemiyorlar. Fezlekelerin milletvekillerinin eline geçmesini istemiyorlar. Çünkü fezlekedekiler rezalet." dedi.

Yeni çözüm paketi konusunda Öztrak, "Tarih çok ilginç, getirildiği zaman çok ilginç. Herşey Bakanlar Kurulu yetkisinde. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde eğer Recep Tayyip Erdoğan aday olursa devir teslime kadar Başbakanlık elinde olacak. Hükümete bu yetkileri vererek bölgedeki halka ciddi şekilde haksızlık ediyorlar. Türk halkının zekasıyla alay ediyorlar. Demokratik bir takım haklar ve düzenlemeler, Cumhurbaşkanlığı masasında Cumhurbaşkanı olmak isteyen Başbakan ve eşbaşkan olmak isteyen Abdullah Öcalan tarafından rehin alınmıştır. Özellikle halkın talepleri Cumhurbaşkanlığı masasında pazarlık konusu yapılıyor. Bu yasal düzenlemede hesap verme yoktur. Özellikle devlet memurlarına getirilen korumalar, önümüzdeki günlerde sıkıntı oluşturur, faili meçhuller ortaya çıkar." şeklinde konuştu.

Hizmet Hareketi'ne yönelik komplo konusunda ise Öztrak, "Milli Güvenlik Kurulu'nda bu konu yer alıyor. Devletteki yapılanma yer alıyor. Bu tür müphem ifadelerle bu şu oluyor, bir takım mağduriyet ve düşmanlıklar, tehdit havası yaratmak doğru olmamıştır. Türkiye Cumhuriyeti demokratikse kamuoyu önünde yapılması lazım." ifadelerini kullandı.

İstanbul'da Fem Dershanesi'nin tabelasının indirilmesiyle ilgili de Öztrak, "İmam bunu yaparsa cemaat ne yapmaz?" sözünü hatırlatarak "Yukarıda bunlar yapılırsa aşağıda daha fazlasını yaparız diyen bir sürü işgüzar olur." değerlendirmesinde bulundu.

CİHAN

Yorumlar