Özcan Yeniçeri: Küresel güç Ortadoğu'da İslam'ı yeniden dizayn ediyor

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, IŞİD'in gökten inen bir örgüt olmadığını; bölgenin jeopolitik, dini, ekonomik ve siyasi şartlarının ürünü olduğuna dikkat çekti. Yeniçeri, IŞİD'in bir örgütler koalisyonu olduğunu söyledi.Meclis'te...

Google Haberlere Abone ol
Özcan Yeniçeri: Küresel güç Ortadoğu'da İslam'ı yeniden dizayn ediyor

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, IŞİD'in gökten inen bir örgüt olmadığını; bölgenin jeopolitik, dini, ekonomik ve siyasi şartlarının ürünü olduğuna dikkat çekti. Yeniçeri, IŞİD'in bir örgütler koalisyonu olduğunu söyledi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Yeniçeri, geçmişte yaptığı basın toplantısında söylediklerini aktararak, uyarıların dikkate alınmadığını kaydetti. IŞİD'in gökten inen bir örgüt olmadığını belirten Yeniçeri; bölgenin jeopolitik, dini, ekonomik ve siyasi şartlarının ürünü olduğuna dikkat çekti. "IŞİD bir örgütler koalisyonudur. İçinde El Kaide'ye yakın olanlar da karşı olanlar da Arap milliyetçisi olanlar da Selefi kültüre yakın olanlar da vardır. Ama bu IŞİD koalisyonunun çatı yapılanmasının bugünkü ortak tanımı bir Sünni oluşumu olmasıdır. Sünni Arap örgütlerin Irak içindeki güç dengelerini bozacak şekilde ortaya çıkışı IŞİD ile mümkün olmuştur." diyen Yeniçeri, IŞİD’in hem Musul’u işgal etmesi hem de Türk konsolosluğuna girmesi sanıldığı gibi aniden olmadığını ifade etti.

Bunun, sıra dışı bir durum ve Türkiye’nin karşısında bir devlet değil bir barbar örgüt olduğunu anlatan Yeniçeri, "Klasik diplomasi işlemiyor. Her türlü insani değeri pervasızca çiğneyen, hiçbir ilke ile kendisini bağlı görmeyen barbar bir örgütle Türkiye karşı karşıyadır. Durum hem hassas hem de acildir. Ne Şam ne de Bağdat yönetimiyle bu konuda ortak hareket anlamlı bir sonucu ortaya çıkaracak nitelikte de değildir. NATO, ‘Bize düşen rol görmüyoruz’ derken, NATO Genel Sekreteri ise ancak bir serbest bırakma çağrısı yapabildi. AKP iktidarı, hesaplarını buna göre yeniden gözden geçirmelidir. Maalesef bu uyarılarımız iktidar tarafından değerlendirilmemiş. Davutoğlu ve Erdoğan’ın stratejik körlüğü, bugün karşı karşıya kaldığımız olayların şartlarını hazırlamıştır. Daha önce ifade ettiğim üzere AKP iktidarı Türkiye’nin en büyük güvenlik sorunudur." şeklinde konuştu.

Bir soru üzerine, "Türkiye bilerek, isteyerek IŞİD gibi bir babar örgüte yardım etmemiştir, etmez." diyen Yeniçeri, hükümeti sıkıntıya sokacak herhangi bir tavır içine girmeyeceklerini ifade etti. Yardım yapılırken gönderdiklerinin başkalarının denetiminin altına girmiş olabileceğine dikkat çeken Yeniçeri, bir yaralının tedavi edilmesinin yardım edildiği anlamına gelmeyeceğini savundu. "Hükümetin böyle bir cani örgüte, karşı durumda olduğunu düşünüyorum. Bilmeden bazı yardımları yapılabileceğini de gözardı etmiyorum." diyen Yeniçeri, muhalefetin uyarılarını dikkate almayan iktidarın bu kadar kör haline geldiğini kaydetti.

Kendi kendine aşık, narsist bir iktidarın, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde görülmediğini vurgulayan Yeniçeri, yaşananların ise Ortadoğu'da İslam'ın yeniden dizayn çalışmaları olduğunu söyledi." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar