Özbolat: O paslı örtüleri kaldırmak için iktidar olmalıyız

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, 35 yıl önce 19 Aralık’ta başlayan ve bir hafta devam eden Maraş olaylarının acısının hala tazeliğini koruduğunu belirterek, “Katliamların üzerini kapatan o paslı örtüleri kaldırmak için iktidar olmalıyız.

Google Haberlere Abone ol
Özbolat: O paslı örtüleri kaldırmak için iktidar olmalıyız

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, 35 yıl önce 19 Aralık’ta başlayan ve bir hafta devam eden Maraş olaylarının acısının hala tazeliğini koruduğunu belirterek, “Katliamların üzerini kapatan o paslı örtüleri kaldırmak için iktidar olmalıyız.” dedi.

Durdu Özbolat, Maraş olaylarının yıl dönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, diğer katliamlar gibi gerçek faillerin gizlendiği ve tertipçilerin hala yargı önüne çıkarılmadığından şikayet etti. Özbolat, 'Tarihte örneğine az rastlanan, insanlık dışı bir olay' olarak nitelendirerek, “CIA, MİT ve Kontrgerilla unsurlarının bizzat içinde yer aldığı bir tertiptir.” ifadesini kullandı.

“KATİLLERİ DEĞİL ADALETİ ARIYORUZ”

Özbolat, konuyla ilgili verilen Meclis araştırma önergelerinin dahi cevapsız bırakıldığına işaret ederek, “Malatya, Maraş, Çorum ve Sivas katliamlarının faili meçhul değildir. Katilleri değil adaleti arıyoruz. Katiller de onları koruyanlar, savunanlar da biliniyor. Katliamın karanlıkta kalması için özel çaba sarf edenler, kontrgerillanın ve istihbarat örgütlerinin rolünü gizlemeye çalışanlar yeni facialara kapı açıyor. Maraş katliamının ve diğer katliamların unutturulup tarihe gömülmesine izin veremeyiz. Barışın, demokrasinin ve hukukun hakim olması için geleceğimiz için bu vahşetlerin arkasındaki güçleri açığa çıkarmalı ve yargılamalıyız. İşte bunun için iktidar olmaktan başka çaremiz yok.” diye ifade etti.
CİHAN

Yorumlar