Osmanlı Ocakları Derneği'ne araştırma istemi

CHP, Osmanlı Ocakları Derneği'nin araştırılması için Meclis'te komisyon kurulmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol
Osmanlı Ocakları Derneği'ne araştırma istemi
CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ve arkadaşlarının imzasıyla, TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, Osmanlı Ocakları Derneği'nin, 2009'da, "Osmanlı kültür, örf ve adetlerini araştırmak, tanımak ve tanıtmak iddiasıyla" kurulduğu belirtildi.

Osmanlı Ocaklarının, kendisini bir yandan "siyaset üstü" bir örgüt olarak tanıtırken, bir yandan da "Kara devirdeki AK Osmanlıyız" dediğinin savunulduğu gerekçede, şu ifadelere yer verildi:

"Kimi zaman AKP sözcülerinin 'bizimle ilgileri yok' açıklamalarına karşın, bu derneğin kim tarafından kurulup yönlendirildiği açıkça ortadadır. Osmanlı Ocakları Derneği, son yıllarda hızla büyüme sürecine girmiştir. Örgütlendikleri il ve ilçelerde en pahalı yerlerde hatta plazalarda yer kiralamaktadır. Resmi sayı olmamakla birlikte, 76 şubeleri olduğu dile getirilmektedir. Üyelerinden aidat almayan Osmanlı Ocakları, bağış da kabul etmemektedir. Paraların nereden geldiği ise belirsizliğini halen korumaktadır."

Gerekçede şunlar kaydedildi: "Osmanlı Ocakları hangi amaç için desteklenmektedir ve Osmanlı Ocaklarına kimler, neden ihtiyaç duymaktadır? Osmanlı Ocakları Derneğinin araştırılması ve alınacak tedbirlerin Meclisimizce tespiti amacıyla bir Meclis Araştırması açılması yerinde olacaktır."

Yorumlar