Ordu'nun Çaybaşı ilçesi AK Parti teşkilatında toplu istifa

Ordu'nun Çaybaşı ilçesinde AK Parti teşkilatı topluca istifa etti. İstifa edenler arasında 30 kişilik ilçe yönetimi ile birlikte, 15'er kişilik gençlik ve kadın kolları yönetimi yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol
Ordu'nun Çaybaşı ilçesi AK Parti teşkilatında toplu istifa

Ordu'nun Çaybaşı ilçesinde AK Parti teşkilatı topluca istifa etti. İstifa edenler arasında 30 kişilik ilçe yönetimi ile birlikte, 15'er kişilik gençlik ve kadın kolları yönetimi yer alıyor. AK Parti Çaybaşı İlçe Başkanı Adem Genç, istifa dilekçesinde Çaybaşı Belediye başkan adayı İsmet Yanık'ın, belediye meclis listesini oluştururken, ilçe teşkilatının görüşünü almamasını, bireysel davranmasını gerekçe gösterdi.

Adem Genç, Çaybaşı teşkilatının toplu istifasıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

“Kurulduğu günden bu güne partimizin içindeyiz. 2011 yılından itibaren de aktif olarak görev aldığımız teşkilatımız il genelinde teşkilatlanma bakımından en son sıralardaydı. Ekibimizle beraber yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde 516 üye ile devraldığımız teşkilatımızı 2680 üyeye ulaştırdık. Sadece üyelikte değil sandık oluşumları vs. tüm branşlarda yaptığımız çalışmalar bizleri Ordu ilinde teşkilatlanma anlamında birinciliğe taşıdı. Üyelik artışı konusunda yaptığımız çalışmalar o dönemde bizleri ülkemizde dereceye girecek seviyelere kadar getirdi. Süreçte birçok arkadaşımız aday adayı oldu. Yapılan temayül, anket, vs. değerlendirmeler neticesinde bir aday gösterilecekti. AK Parti’den aday adaylığını noter yoluyla geri çekmiş ve teşkilat nezdinde karşılığı olmayan İlküvez belediye başkanımız partimiz tarafından aday olarak gösterildi. Genel Merkezimizin öngördüğü adayımıza saygı duyduk, ilçe merkezimiz ile belde arasında çıkan gerginliklere rağmen başkan adayımızın arkasında durarak İstanbul’da üç gün ve bölgedeki tüm programlarına katılarak teşkilat olarak destek olduk ve başkanımızı sahiplendik. Adayımız belde belediyemizden oldu. Meclis oluşumunu düzgün dizayn edelim düşüncesindeydik. Bu konuda ise Başta teşkilatçılığıyla bildiğimiz Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Sayın Enver Yılmaz’a çok güveniyorduk. Bölgelerinde hitap ettikleri seçmen kitlesi geniş, eşit dağılımlı, vatandaş nezdinde sözü dinlenen birer AK Parti neferi olan insanlardan meclis üyeleri vermek istedik. Başta kadın kolları, gençlik kolları ve Ana kademe teşkilat mensuplarının talepleri doğrulusunda oluşturmak istediğimiz meclis üyeliklerinde dahi teşkilat olarak hiçbir şekilde söz sahibi olamadığımızı ve teşkilatçılığıyla bilinenler tarafından hiç dikkate alınmadığımızı tespit ettik. Aday olarak gösterilen arkadaşımız başvurusunda dahi teşkilatla beraber hareket edeceğini söylemesine rağmen ayakları yere bastırılmadığı için İlçe teşkilatını hiçbir şekilde dikkate almamıştır. Partimizin verdiği bütün vazifelerde üstün başarı ve performans gösteren teşkilatımızın adaylık sürecinde ve meclis yapılanmasında niçin söz sahibi olamadığı sorusuna cevap bulamadık. Yaptığımız istişareler neticesinde partimiz ana kademe, kadın kolları ve gençlik kolları olarak partimiz ve adayımızın önünü açmak adına bir neferi olarak devam edeceğimiz Ak Parti Çaybaşı İlçe Teşkilatımızdaki bulunduğumuz görevlerimizden istifa ediyoruz. İstifa ile alakalı evraklarımız Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı'na ve Ordu İl Başkanlığı'na teslim edilmiştir.”

CİHAN

Yorumlar