'Onlar gelecekleri açısından; biz Türkiye'nin geleceği açısından düşünüyoruz'

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti'nin cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili tutumunu eleştirerek, "Onlar bu meseleyi kendi gelecekleri açısından düşünüyorlar; biz Türkiye'nin geleceği açısından düşünüyoruz." dedi. Meclis'te...

Google Haberlere Abone ol
'Onlar gelecekleri açısından; biz Türkiye'nin geleceği açısından düşünüyoruz'

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti'nin cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili tutumunu eleştirerek, "Onlar bu meseleyi kendi gelecekleri açısından düşünüyorlar; biz Türkiye'nin geleceği açısından düşünüyoruz." dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Vural, Erdoğan ile Öcalan'ın vardığı siyasal mutabakatın özerklik olduğunu savundu. "Söz kesilmiş, nişan takılmış, nikah hazırlıkları başlamıştır." diyen Vural, AK Parti'ye paralel bir iktidar, Erdoğan'a paralel eş başkanla birlikte çalışmaya başladıklarını ifade etti. AKP-PKK ortaklığıyla adeta bir Kürdistan inşa edilmeye çalışıldığını vurgulayan Vural, Doğu ve Güneydoğu'da fiili bir paralel devlet oluşturulduğunu kaydetti. Milli Güvenlik Kurulu'nun hayali paralel kararlar aldığını dile getiren Vural, AK Parti ve Başbakan'ın bu gelişmeler karşısındaki suskunluğunu ise "Sükut ikrardan gelmektedir." şeklinde değerlendirdi.

Vural, "Bağımsızlığa giden ilk adım özerkliktir. Özerklik demek bölünmeye bir adım yaklaşmak demektir. Bunun lamı cimi yoktur. Eğer bu ihanetin altına imza atılmışsa tarih önünde hesap vermekten kurtulamayacaklardır." diye konuştu.

FEZLEKELER İÇİN MAHKEMEYE BAŞVURDU

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında Parlamento'ya gönderilen fezlekelerin incelenmesine izin verilmediği için mahkemeye başvuran Vural, "Ankara 11. İdare Mahkemesi'ne başvurdum. Gereğini görüştü, davayı kabul ederek idareden savunma istedi. Türkiye Büyük Millet Meclisi, İdare Mahkemesine 30 gün içinde savunma hazırlaması gerekmektedir." şeklinde konuştu.

Meclis Soruşturma Komisyonu'nun ana hedefinin bir aklama gerçekleştirmek amacıyla yapıldığını dile getiren Vural, esas yargılamanın Yüce Divan'da yapılması gerektiğini vurguladı. Meclis soruşturmaları konusunda AK Parti'nin grup kararı aldığını savunan Vural, komisyona üye vermemesi gerektiğini söyledi. Konuya ilişkin kendilerinin vicdanlarına göre hareket edeceğini kaydetti.

ORTAK ADAY KONUSU

Ortak aday konusundaki bir soruya Vural, diğer partilerden desteği tabiki isteyeceklerini söyledi. Belirledikleri özelliklere sahip kişiyi aday olarak çıkacaraklarını dile getiren Vural, Hüseyin Çelik marjinal olduğu için karşı olabileceğini ama diğerlerin karşı olmayacağını ifade etti. Sivil toplum ve kanaat önderleriyle bir değerlendirme yapacaklarını dile getiren Vural, bu sürecin önümüzdeki hafta hızlanacağını düşündüğünü belirtti. Cumhurbaşkanının herkesin cumhurbaşkanı olması gerektiğini vurguladı. Olaya değerler ekseninde baktıklarını dile getiren Vural, "Onlar bu meseleyi kendi gelecekleri açısından düşünüyorlar; biz Türkiye'nin geleceği açısından düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Engin Alan konusundaki girişimler hakkında ise Vural, adil yargılanmadığı için Alan'ın Anayasa Mahkemesi'ne başvurusu olduğunu hatırlattı. Hukuki değerlendirmenin genel merkezde yapıldığını belirten Vural, girişimin zamanlamasına dikkat çekti. Demir parmaklardan kurtulması, beraat etmesi ve yeniden yargılanması talepleri olduğunu dile getiren Vural, konuya ilişkin görüşlerini açıklayacaklarını ifade etti.

"Mesele Engin Alan Bey'in dışarı çıkma meselesi midir?" diye soran Vural, CHP'nin vereceği önerge konusunda Başbakan'ın yolsuzluk konusunda bir dahili olduğunu vurguladı. Fiili bir irtibat olduğunu, kendisinin ortaya koyduğunu anlatan Vural, bunun daha açık bir şekilde ortaya konulmasında fayda gördüğünü belirtti. CİHAN

Yorumlar