Okullardaki fişleme iddiası TBMM gündeminde

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) ‘skandal’ tanımını yaptığı uygulamasını TBMM gündemine taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
Okullardaki fişleme iddiası TBMM gündeminde

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) ‘skandal’ tanımını yaptığı uygulamasını TBMM gündemine taşıdı.

    Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Bülent Tezcan, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı İl Eğitim denetmenlerinin, Türkiye’nin bir çok yerinde başta öğrenciler olmak üzere veliler ve okul aile birliği üyelerini ‘Tanık’ sıfatıyla dinlediği ve kimlik numarası, adı ve soyadı, ana ve baba adı, doğum yeri ve tarihi, medenî hali, mesleği ve işyeri adresi, telefonu, ikametgâh adresi ve telefon numaralarının zorunlu olarak doldurulması istenen bir ifade tutanağıyla ifadelerini aldığı iddiasını hatırlattı.

    CHP’li Tezcan öğrencilere, “Kurumunuzda size siyasi propaganda ve yönlendirme yapılıyor mu? Yapılıyorsa propagandalarda devlet erkanına yönelik iftira, kin ve nefret uyandırıcı ifadeler kullanıyor mu?
Yönlendirme ve propagandaya tepki gösteren ve farklı siyasi tercihleri bulunan öğrenciler kurumdan uzaklaştırılıyor mu?
Kurumda öğrenci velilerine yönelik siyasi amaçlı toplantı yapılarak propaganda yapılıyor mu? Bu toplantılarda devlet büyüklerine zan altında bırakacak ifadeler kullanılıyor mu?
Bu iddia ile ilgili olarak bildiklerinizi yazmanızı, varsa belgelerinizi eklemenizi rica ederiz.” sorularının yöneltildiğini bildirdi.
İfade tutanağıyla da görüldüğü üzere hükümet yetkilileri toplumun her alanında olduğu gibi eğitim alanında da çatışma, korku ve yılgınlık yaratıp, bu çatışmadan yararlanarak, baskı rejimi kurmanın peşinde olduğuna dikkat çeken Tezcan, uygulamanın aynı zamanda fişleme niteliğinde olduğunu vurguladı.

    NABİ AVCI'YA SORULAR

Tezcan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya bu kapsamda şu soruları yöneltti:
“Bu çalışmaların gerekçesi nedir?
Bu sorular öğrencilerimizi ayrıştırarak çatışma ortamını körüklemez mi?
Öğrencilerin öğretmenlerine güvenini azaltmaz mı?
Bazı sorularda da görüldüğü üzere öğrencilere suçlu muamelesi yapılması öğrencilerin psikolojisini etkilemez mi?
Türkiye genelinde bu ifade tutanağını kaç kişi doldurmuştur?
Fişleme niteliğindeki bu uygulama suç değil midir? CİHAN

Yorumlar