Oktay Vural'dan fezlekelere tekerlemeli eleştiri

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İsrail'in Filistin saldırısını kınadı. İsrail'in Filistin'e yönelik başlattığı kara hareketiyle ilgili "Bu bir kıyım harekatıdır. Filistin'i yok etmeye yönelik...

Google Haberlere Abone ol
Oktay Vural'dan fezlekelere tekerlemeli eleştiri

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İsrail'in Filistin saldırısını kınadı. İsrail'in Filistin'e yönelik başlattığı kara hareketiyle ilgili "Bu bir kıyım harekatıdır. Filistin'i yok etmeye yönelik olduğu açıktır." ifadelerini kullandı. İktidarıyla, muhalefetiyle bu konuda birlikte olunacağı ve milletin hissiyatına ortak olunacağını belirten Vural, Gazze saldırısının bir an önce durdurulması gerektiğini vurguladı.

Türkiye'nin dış politikasındaki hataların da düşünülmesi gerektiğini dile getiren Vural, BOP Başkanı ve Yahudi madalyası alan Başbakan'a seslenerek Ortadoğu'da neler olduğunu sordu. Başbakan'ın meydanlarda hamaset yaptığını, AK Partililerin ise lanet okuduğunu dile getiren Vural, "Sen sokaktaki vatandaş değilsin, iktidarsın." diye konuştu. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Cumhurbaşkanı Ekmeleddin İhsanoğlu'na yönelik sözlerini eleştiren Vural, Davutoğlu'nun meşrebine yakışan laflar ettiğini söyledi.

Vural, "Erdoğan, Öcalan'ın ipiyle siyaset yapıyor. HDP'ye gerek yok, siyasi kanadı benim diyor." şeklinde konuştu. Geri gönderilen fezlekelerle ilgili Vural, "İnci Boncuk" adlı bir tekerleme okudu. Tekerlemenin sözleri şöyle:

"Komşu komşu,

Hu hu!

Oğlun geldi mi?

Geldi.

Ne getirdi?

Dolar avro.

Kimden kimden?

Havuzcudan, kara paracıdan.

Nereye nereye?

Villaya.

Villa nerede?

Montaj oldu.

Para nerde?

Sıfırlandı.

Usta nerede?

Sandığa kaçtı.

Kara paracı nerde?

Bodrum'a uçtu.

Fezleke nerede?

Meclis'e gitti.

Meclis nerede?

Komisyona gitti.

Komisyon nerede?

Beklemede.

Peki fezleke nerede?

Yandı bitti kül oldu." CİHAN

Yorumlar