Oktay Vural: Musul meselesi devlet ve millet meselesi

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Musul meselesinin devlet ve millet meselesi olduğunu ve çok önemli olduğunu söyledi. Vural, "Bunun için kendi gündemimizde bu tip görüşmeleri ötelemek yerine ivedilikle bu konudaki bir görüş alışverişinin...

Google Haberlere Abone ol
Oktay Vural: Musul meselesi devlet ve millet meselesi

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Musul meselesinin devlet ve millet meselesi olduğunu ve çok önemli olduğunu söyledi. Vural, "Bunun için kendi gündemimizde bu tip görüşmeleri ötelemek yerine ivedilikle bu konudaki bir görüş alışverişinin yapılmasını gerekli gördük." dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda konuşma yapan MHP’li Vural, Musul’da yaşananlara yönelik şu değerlendirmelerde bulundu: "Musul konusunda Milliyetçi Hareket Partisi olarak sayın genel başkanımızın iradesiyle bu görüşmenin ivedilikle yapılması ve daha önceden planlanmış bu görüşmelerden dolayı daha sonraya ötelenmemesi amacıyla Sayın Tuğrul Türkeş bugün görüşecektir, diğer partiler görüşecektir ama bu meselede teşekkür ediyoruz siyasi parti grupları olarak hep beraber, birlikte bu konuda görüş ve düşüncelerimizi ileteceğiz. Belki farklı değerlendirmelerimiz olacak ama bayrak hepimizin bayrağı, devlet hepimizin devletidir. Dolayısıyla, bu konuya geldiği zaman hepimizin hep beraber, birlikte bu konuda değerlerimizi korumak üzere elbette ortak bir tavır oluşturmamız gerekir. Aslında, bugün, Türkiye Büyük Millet Meclisinde dün aldığımız karar Musul gündemiyle toplanma ve milletin milletvekillerinin bu konuda tavır oluşturması zannediyorum bu menfur saldırıyı gerçekleştirenlerin de açıkçası bu işin böyle geçiştirilemeyeceğini, bir bakıma caydırıcılık açısından önemli bir tavır olmuştur. Bu konuda parlamentonun aldığı bu tavrı da önemsediğimi belirtmek istiyorum. Bugün bu tavrı almışsak eğer şoförlerimiz serbest bırakılmıştır. Parlamentonun aldığı bu tavrı ben bu bakımdan önemli görüyorum. Evet, her şey masadadır ve masada olmalıdır. Gerekirse, bu konuda egemenlik haklarımızı, vatandaşlarımızı korumak için gerekirse Türk Silahlı Kuvvetleri... Bu konuda iradenin masada olması gerektiğini elbette ifade ediyoruz, ifade edeceğiz ama ben gerçekten Parlamentoda siyasi parti gruplarının bu eksende ortaya koyduğu ortak tavrın bu süreçte bu saldırıyı gerçekleştirenlere karşı ciddi bir tavır oluşturduğunu ifade etmek istiyorum. Muhtemelen yarın bu konuda bir bilgilendirme yapılmasını da önemsediğimizi, siyasi partilerle yapılan istişareden sonra da alacağımız bilgiler istikametinde bu konuda yapılacak bir bilgilendirmede Türkiye'nin millî menfaatlerini koruma ekseninde neler yapılması gerektiğini Milliyetçi Hareket Partisi olarak, bir siyasi parti ekseninden öteye devleti yöneten bir irade olarak neler yapılması gerektiğini açık yüreklilikle burada paylaşacağız, eleştirilerimiz varsa bunları da elbette dile getireceğiz."

CİHAN

Yorumlar