Oktay Vural: Buldurtulan böcek için operasyon yapıyorlar

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan’ın eski koruma müdürünün de aralarında bulunduğu emniyetçilerin böcek operasyonu kapsamında gözaltına alınmasını değerlendirdi. MHP’li Vural, “Bir garabetle karşı karşıyayız. Önce böcek...

Google Haberlere Abone ol
Oktay Vural: Buldurtulan böcek için operasyon yapıyorlar

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan’ın eski koruma müdürünün de aralarında bulunduğu emniyetçilerin böcek operasyonu kapsamında gözaltına alınmasını değerlendirdi. MHP’li Vural, “Bir garabetle karşı karşıyayız. Önce böcek bulunmuyor sonra bulunuyor. Önce böceği buldurtuyorlar, ondan sonra buldurtulan böcek için operasyon yapıyorlar.” dedi.

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendiren MHP’li Vural, gazetecilerin sorularını cevapladı. El Nusra’nın terör örgütü listesinden çıkarıldığı yönündeki haberleri yorumlayan Vural, Türkiye’nin zaman zaman silahı ve terörü, komşularını itibarsızlaştırmak için kullandığını savundu.

“AKP İÇİNDE EKMEL BEY'İN CUMHURBAŞKANLIĞINA OLUMLU BAKAN ÖNEMLİ BİR KESİM VAR”

Çatı aday konusunu da değerlendiren Vural, “Bu bir AKP, CHP, MHP meselesi değildir. Anayasa çerçevesinde fonksiyon icra edecek bir cumhurbaşkanı arıyoruz. İktidar ya da muhalefeti belirleyecek olan halktır. Cumhurbaşkanı konusunda bir uzlaşmayı temin etme noktasında bizim çabalarımız olacak. AKP’de de Başbakan’ın cumhurbaşkanı olması konusuna itirazlar var. AKP içinde önemli bir kısım da Ekmel Bey'in cumhurbaşkanlığına olumlu bakıyorlar. Bu aday ekseninde AKP’ye oy vermiş kimi insanlar ‘bu adayda bütünleşelim’ diye görüş de ifade ediyorlar. Biz demokratik bir tercih ortaya koyduk. MHP olarak biz bu meseleye Balgat ekseninde bakmıyoruz.” ifadelerini kullandı.

BÖCEK OPERASYONUNA TEPKİ

Başbakan’ın eski koruma müdürünün de olduğu emniyetçilerin bir operasyon kapsamında gözaltına alınmasını değerlendiren Vural, “Bir garabetle karşı karşıyayız. Önce böcek bulunmuyor sonra bulunuyor. Önce böceği buldurtuyorlar, ondan sonra buldurtulan böcek için operasyon yapıyorlar. Bu daha çok su kaldırır. Biz de şunu merak ediyoruz, böyle anlı şanlı devlet yöneticileri niye MHP’ye yapılan komploda bir şey bulamadılar? Niye bulamadınız? Bu konuda TÜBİTAK böceğin bulunduktan sonra imal edildiğine ilişkin raporlar var. Her şey karman çorman. Bir algı oluşturmak istiyorlar. Kendi güvenliğini bile temin edemeyenlerin bizim güvenliğimizi sağlamaları mümkün değildir.” şeklinde konuştu.

“‘EKMELEDDİN’ İSMİ GAYET GÜZEL”

Çatı adayın isiminin yanlış söylenmesi konusuna da değinen Vural, “Ekmeleddin Bey de gayet güzel bir isim. Bazıları da Tayyip diyemiyor. Ekmeleddin’in anlamı da güzel bir isim. AKP’nin klavuzlarının bundan rahatsız olması anlaşılır değil.” dedi.

CİHAN

Yorumlar