Oktay Vural: Bu operasyonu yürüten haram paracı Rezza Zarrab'tır

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, yolsuzluk, KCK, Balyoz ve Ergenekon operasyonlarını yürüten polislere yönelik gözaltılara tepki gösterdi. "Bu operasyonu şu an yürüten haram paracı Rezza Zarrab'tır, koluna 700 milyonluk saati takandır, evlerinde...

Google Haberlere Abone ol
Oktay Vural: Bu operasyonu yürüten haram paracı Rezza Zarrab'tır

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, yolsuzluk, KCK, Balyoz ve Ergenekon operasyonlarını yürüten polislere yönelik gözaltılara tepki gösterdi. "Bu operasyonu şu an yürüten haram paracı Rezza Zarrab'tır, koluna 700 milyonluk saati takandır, evlerinde milyarlarca doları sıfırlama telaşına düşenlerdir, kupon arazi peşinde olanlardır, Urla'da villa pazarlığı yapanlardır, ihale havuzu oluşturup bu havuzdan havuz medyası oluşturanlardır, havuz medyasından beslenenlerdir, havuz medyasını besleyenlerdir." dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Vural, PKK terör örgütünün üç askeri şehit ettiğini hatırlattı. Allah'tan rahmet diledi. Şehit ve gazi yakınlarıyla iftarda bir araya gelen Başbakan'ın hala 'analar ağlamasın' masalı anlattığını dile getiren Vural, "Ne kadar pis bir oyun içindesiniz." dedi. Vural, "Üç askerimizi kim şehit etti? O kahpe kurşunları kim attı? Paralel mi, derin devlet mi?" diye sordu.

AKP ve Recep Tayyip Erdoğan'ın, PKK terör örgütünü masumlaştırıp meşrulaştırdığını vurgulayan Vural, IŞİD tehdit ettiği için Kızılelme dizisinin yayından kaldırıldığını kaydetti. "Siz milletin iktidarı olmaktan çıkmışsınız. Terör örgütlerin elinde oyuncak olmuş bir iktidardır." diyen Vural, terör örgütlerini meşrulaştıran bir dış politika sonucu 3 askerin şehit olduğunu savundu.

"BAŞBAKAN DA MAHKEME ÖNÜNE ÇIKARILMALIDIR"

Üç askerin şehit olduğunu; ancak kimseden gık çıkmadığını belirten Oktay Vural, konuyu polise yapılan operasyona getirdi. "Bana her şey Ergenekon ve Balyoz'u hatırlatıyor." diyen Vural, "Orada da dalga operasyonu vardı, orada da sabahları operasyon yapılıyordu." diye konuştu. Vural, bunlara bakınca operasyonların aynı akıl tarafından yönetildiğinin görüleceğini kaydetti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne kimin tarafından komplo kurduğunun açık olduğunu dile getiren Vural, böyle bir çete, yapı varsa bu atamaları kimin yaptığını sordu. 12 yıl boyunca eğer böyle bir yapı varsa bunu besleyenin Başbakan olduğunu ifade eden Vural, 'Ne istediler de vermedik' diyen Başbakan'ın da bu soruşturmada mahkeme önüne çıkarılması gerektiğini söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Vural, rüşvet ve yolsuzluğu bulanlara operasyon yapıldığını, yolsuzluk ve rüşvetin hamisi ve koruyucusu Recep Tayyip Erdoğan'ın operasyon başlattığını kaydetti.

"OPERASYON SİYASİ AMAÇLI KULLANILIYOR"

Vural, şöyle devam etti: "Bu operasyonu şu an yürüten haram paracı Rezza Zarrab'tır, koluna 700 milyonluk saati takandır, evlerinde milyarlarca doları sıfırlama telaşına düşenlerdir, kupon arazi peşinde olanlardır, Urla'da villa pazarlığı yapanlardır, ihale havuzu oluşturup bu havuzdan havuz medyası oluşturanlardır, havuz medyasından beslenenlerdir, havuz medyasını besleyenlerdir. Bu operasyonu yapanlar onlardır. Onlar yargıdan da Meclis'ten de kaçıyorlar. 17-25 Aralık'ta yetimlerin hakkını yiyenler, bugün bu soruşturmaları engellemeye çalışıyorlar."

"Rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında hesap vermesi gerekenler, savcı, hakim atıyor. Şimdi de operasyon yapıyor. Tuz kokmuştur." diyen Vural, Ergenekon ve Balyoz gibi bu operasyonun da siyasi amaçlı kullanıldığını söyledi. Operasyonun, rüşvet ve yolsuzluk bataklığından bir simit atarak kurtulma çabasından başka bir amaç taşımadığını vurguladı.

"Sahur vaktinde milletin çocuklarına kelepçeler vurabilmiştir." diyen Vural, kim suç işlemişse elbette hesap vermesi gerektiğini kaydetti. "Amaç ve hedef yasa dışı rüşvet yolsuzluk yapanları korumak ve kollamak ve bunu konuda izleri silmek amacı taşıdığı gayet açık ve nettir." diyen Vural, AK Parti Grup toplantısında Başbakan'ın Filistin poşusu takmasını eleştirdi.

"HİÇ OLMAZSA BİR GÜN YAHUDİ MADALYASINI ÇIKARSAYDIN"

Vural, "Bir günlüğüne Filistin poşusu taktı ama yıllardır Yahudi cesaret madalyasıyla dolaşıyorlar. Hiç olmazsa bir gün Yahudi madalyasını çıkarsaydın. Hem Filistin poşusu hem Yahudi cesaret madalyasıyla dolaşmaya utanmıyor musun? Bu nasıl bir riyakarlık?" şeklinde konuştu.

"Ey Başbakan Filistin'e yardım kampanyası düzenlerken neden Türkmenlere yardım kampanyası düzenlemedin?" diyen Vural, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için 'O makama benim sayemde geldi' diyen Başbakan'ın zavallı bir pozisyonda olduğunu belirtti. Vural, Başbakan'ı Ekmeleddin İhsanoğlu korkusu sardığını vurguladı.

Filistin'de yaşanan dramın sona erdirilmesi için Başbakan'dan adım atmasını isteyen Vural, Ortadoğu konusunda Ekmeleddin İhsanoğlu'ndan ders ve nasihat alması gerektiğini söyledi. Saldırıları sona erdirecek somut adımlar atılması gerektiğini kaydetti.

MECLİS PKK-AKP, ÖCALAN-ERDOĞAN PAZARLIĞI SEBEBİYLE AÇIK TUTULUYOR

Meclis'in açık tutulmasına tepki gösteren Vural, PKK ile kirli ve pis anlaşma sebebiyle Meclis'in açık tutulduğunu söyledi. 14 Ağustos'a kadar çalışmanın temel sebebinin PKK-AKP, Öcalan-Erdoğan pazarlıklarının olduğu kanaatinde olduğunu belirten Vural, "Abbas zorda." ifadelerini kullandı.

"Başbakan makam ve mevkileri gasp etme meraklısıdır." diyen Oktay Vural, hukuka hesap vermesi gerekenlerin bugün hukuktan hesap sorduğunu, hukuk anlayışlarının olmadığını ifade etti. AKP'li milletvekillerinin toplum nezdinde eleştirildiğini dile getiren Vural, Meclis'in açık tutularak Erdoğan'ın seçim sürecinde koz olarak kullanılacağını kaydetti.

Polislere yapılan muamelenin hatırlatılması üzerine Vural, "Bunlar doğruysa zulümdür. KCK'da da kelepçe takılmıştı. Ey alnı şanlı demokrasi havarileri neden kelepçelemelere tepki koymuyorsun? AKP terör örgütleriyle dans ediyorlar." dedi. CİHAN

Yorumlar