Oktay Vural: Bizim açımızdan bir güvenlik sorunu yok

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis’te alınan yeni güvenlik tedbirlerini, “Bizim açımızdan herhangi bir güvenlik sorunu yok.

Google Haberlere Abone ol
Oktay Vural: Bizim açımızdan bir güvenlik sorunu yok

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis’te alınan yeni güvenlik tedbirlerini, “Bizim açımızdan herhangi bir güvenlik sorunu yok.” dedi. Parti liderleri ile ziyaretçilerin karşı karşıya gelmemesi yönündeki tedbirler sorulan Oktay Vural, “Vatandaşla arada böyle bir hat oluşturulmaz. Tampon olmaz.” dedi.

Oktay Vural'a, TBMM’de gazetecilerin, geçen hafta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na düzenlenen saldırının ardından alınan yeni güvenlik önlemleri soruldu. Vural, “Bizim açımızdan herhangi bir güvenlik sorunu yok. Bizim grubumuza gelenler açısından güvenlik kaygısı içerisinde değiliz.” diye konuştu.

Siyasi liderlerle ziyaretçilerin karşı karşıya gelmeyecekleri ve güvenli hat oluşturulacağı hatırlatılan Oktay Vural, “Vatandaşla arasında böyle bir hat oluşturulmaz.” diye ifade etti.

Tedbirleri nasıl bulduğu da sorulan MHP Grup Başkanvekili Vural, şunları söyledi: “Gözlemliyoruz. Herhangi bir değişiklik sorunu yok bizim açımızdan. MHP olarak grup toplantılarımıza katılanlar belli zaten. Grup toplantılarına katılanların davranışları belli. Grup toplantılarını bir şov haline dönüştürenlere sormak lazım. Bu bakımdan normal tedbirler. Bunun dışında olağanüstü tedbir almaya gerek olmadığını düşünüyorum. TBMM milletin meclisidir. Onun dışında belli çerçevede alınan tedbirler. Onun dışında tampon olmaz. Bizim açımızdan bunlardan önceki ortam da bizim için güvenli bir ortamdı. Bizim açımızdan herhangi bir güvenlik zaafiyeti söz konusu değildir. Bizim grubumuz açısından gelen ziyaretçilerimiz, görevlilerimiz açısından herhangi bir problemle karşılaşmadık.”

Kılıçdaroğlu’na saldıran kişinin sabıkalı olduğu hatırlatılarak, sabıkalı birinin Meclis’e girmiş olması sorulan Vural, “Onun girmesiyle ilgili bir sorun vardır. Bizim grubumuzla ilgili bir sorun söz konusu değildir. Ne için girmişse onun bulunması gerekiyordu. Bu konuda orada girerken oluşturulmuş kalabalıkla ilgili bir güvenlik zaafiyeti olduğu açık. Onun giderilmesi konusunda tedbir alınması lazım.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar