Oktay Vural: Başbakan 23 Nisan'ı zehir etmek için bu açıklamayı yaptı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1915 olaylarıyla ilgili açıklamayı 23 Nisan'ı zehir etmek için yaptığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Oktay Vural: Başbakan 23 Nisan'ı zehir etmek için bu açıklamayı yaptı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1915 olaylarıyla ilgili açıklamayı 23 Nisan'ı zehir etmek için yaptığını söyledi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Vural, Başbakan'ın 24 Nisan bildirisinin yayınlayarak Türk siyasi tarihine kara leke olarak geçecek affedilmez bir gün yaşattığını dile getiren Vural, "23 Nisan gibi çok özel bir günde, bayramı mecrasından çıkartarak, yabancılara yaranmak ve kendi ikbalini yegane korunması gereken değer olarak sunan zihniyet, bu bayramı Türk milletine zehir etti." ifadelerini kullandı. Başbakan'ın açıklamada bir tek Türk kelimesi kullanmadığını belirten Vural, Türk kelimesinden Başbakan'ın gocunduğunu savundu. Milli devleti ortadan kaldırmak, milli egemenliği dışlamak, uluslararası güçlerle işbirliği yapılmak istendiğini belirten Vural, sinsi ve gizli bir amacın hedeflendiğini kaydetti.

Vural, Başbakan'ın dün Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmayı eleştirdi. Başbakanın Cumhurbaşkanı ve Genelkurmay Başkanı'nın da şantaj kasetleri bulunduğunu söylediğini hatırlatan Vural, "Bu kasetler varsa devleti yönetenlerin hangi açıkları, zafiyetleri vardır da kimler tarafından kullanılmaktadır? Erdoğan aba altından sopa göstermektedir, kaseti, şantajı Cumhurbaşkanlığı seçiminde de kullanmak istemektedir." ifadelerini kullandı.

'İMAM HATİTEN, FUTBOLDAN ARKADAŞI VAR YÜKSEKOKULDAN ARKADAŞINI GÖRMEDİM'

Vural, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da cevapladı. MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu'nun Başbakan'ın 3 yıllık yüksekokul mezunu olduğu için Cumhurbaşkanı adayı olamayacağı iddiasıyla ilgili Vural, "Şunu merak ediyoruz, yüksekokuldan mezun olmuş arkadaşları nerede acaba? Ben hiç yüksekokul arkadaşlarını bugüne kadar görmedim. Diplomasını da görmedim. Zannederim bu iddiasının bir temeli vardır." şeklinde konuştu. 4 yıllık üniversite diplomasının ortaya konulması gerektiğini anlatan Vural, şöyle devam etti: "İmam hatipte sıra arkadaşları var, futbol arkadaşları var, gardiyanını ziyaret ediyor, bir tek yüksekokuldan mezun olanları bir türlü göremedik. Bu vesileyle belki beraber okuduğu kişilerin görülmesi için vesile olur."

1 MAYIS

1 Mayıs'ın Taksim'de kutlama engeliyle ilgili soruya Vural, sürecin iyi yönetilmediğini ve bu konunun gerginlik, çatışma alanı olmaktan çıkarılması gerektiğini kaydetti. Hükümetin gerginlik, çatışma alanı olmaması için çaba sarfetmesi gerektiğini dile getiren Vural, iktidarın makul bir çözüm için taraflarla bir araya gelmesi gerektiğini söyledi. Tartışmaların medya üzerinden yapılmasını eleştiren Vural, "Hükümet uygun bir çözüm yolu bulmak için istişare ve diyalog kurmalıdır." diye konuştu.

4 bakan hakkında yolsuzluk ve rüşvet kapsamında araştırma komisyonuyla ilgili ise Vural, "Soruşturma önergesi okunduğunda, Meclis soruşturma önergesi olma şartlarını taşımadığını söylemiştik. Bu önerge ve bundan sonra vereceği önergeler, AKP'nin soruşturmanın önünü örtmek amacıyla verdiğini ortaya koydu. 17 ve 25 Aralık'ı darbe olarak nitelendirenlerin rüşvet ve yolsuzlukla ilgili soruşturma istemesi paradoks. Madem öyle, darbe planıyla ilgili araştırma önergesi getirin. Bu zihniyet, rüşvet ve yolsuzluk iddialarını araştırmak değil, bakanları aklamak için komisyon kuracağını ortaya koydu." karşılığını verdi.

CİHAN

Yorumlar