Oktay Vural: AKP, muhalefete komplo hazırlığında

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AKP'nin muhalefete 'kumpas ve komplo hazırlığında' olduğunu iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
Oktay Vural: AKP, muhalefete komplo hazırlığında

 

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti'nin muhalefete kumpas ve komplo hazırlığında olduğunu iddia ederek, 'İç güvenlik yasasında MHP'nin tutumunu HDP ile tıpkı kefeye koyan zihniyetin pis algı operasyonu deşifre edilmiştir' dedi.

Vural, Meclis'te düzenlediği matbuat toplantısında, iktidar partisinin, kullanılan hata politikalardan ötürü kendinden kopan seçmenlerin MHP'ye yönelmesini engellemek amacıyla pis bir algı operasyonu sürdürdüğünü iddia etti.

MHP'nin adını ve yöneticilerini yalan ve iftiralarla kirletmeye yönelik hiç bir derin algı operasyonunun tutmayacağını belirten Vural, millete ve devlete kumpas kuranları deşifreye devam edeceklerini söyledi.

Vural, şöyle devam etti: 'MHP şekilde molotof, bonzai, toplantı ve gösteri yürüyüşlerini şiddete dönüştürmek arzu edenler hakkındaki düzenlemelere 'evet' dedik. 'Molotoflu hücum olursa sorumlusu muhalefettir' diyenler, gerçekte bir senaryo planladıklarını itiraf ediyorlar. Bugüne kadar terörle, PKK ile İmralı ile yaptığı dansın üzerini örtmek dileyen bir senaryo hazırlığı.

Uyarıyorum: Davutoğlu'nu yöneten derin AKP'nin kadroları. Milletin aleyhine kurduğunuz bu kumpas deşifre edilmiştir. Milletimiz, KCK'nın kuruluşunda hangi halk görevlilerinin vazife aldığını öğrenmek istemektedir. KCK'nın içini AKP'nin sebep boşalttığını öğrenmek istemektedir. Serap'ı yakan molotofu atanların bünyesinde MİT görevlisine bu görevi kimin verdiğini öğrenmek istemektedir.

İç güvenlik yasasında MHP'nin tutumunu HDP ile tıpkı kefeye koyan zihniyetin pis algı operasyonu deşifre edilmiştir. MHP şekilde bizim tavrımız açık ve nettir. Biz yargının yürütmeye bağlanmasını istemiyoruz. Valiye keyfi gözaltı yetkisi verilmesini istemiyoruz. Biz güvenlik güçlerinin politik bir inzibata dönüşmesini istemiyoruz. Jandarmanın, PKK'nın arzusu ile tasfiye edilmesini istemiyoruz.

Terörle, şiddetle mücadeleden yanayız, müzakereden yana değiliz. Eğer yüreğin yetiyorsa Davutoğlu, terörle müzakereden vazgeç, terörle savaş et.

Adalet ve Kalkınma Partisi, muhalefete kumpas ve komplo hazırlığındadır. Bugün bizi HDP ile ortak gösterenlerin Türkiye'yi diktatörlüğe götürecek, yasa devletinden uzaklaştıracak maddeler geçtikten sonra sözde bir algı operasyonu ile bir uzlaşma arayışı da bu pis ittifakın yeni bir cephesidir. Biz bu oyunun farkındayız. Bunları meşrulaştıracak hiç bir uzlaşma ve diyaloğun bünyesinde olmayız.

AKP'nin ısrarla oluşturmak istediği algı operasyonu çerçevesindeki iddialar yalandır ve iftiradır. Oluşturulmak istenen bu algı, yürüttüğümüz haklı mücadelemizin milletimiz sebebi ile benimsendiğini ortaya koymaktadır.

Gerek Sayın Cumhurbaşkanı'nın lazım Sayın Başbakan'ın ifadeleri, MHP'ye yönelik iftira ve yalanlar, derin unsurların oluşturmak istediği senaryonun unsurlarıdır. MHP ve yöneticilerin kirletmeye yönelik hiç bir yalan ve iftira, bizi mücadelemizden vazgeçirmeyecektir.'

Gazetecilerin sorularını cevap veren Vural, ÖSYM'nin Cizre'yi güvenlik gerekçesiyle İmtihan merkezi olmaktan çıkarmasına ait bir soru üzerine, 'Türkiye Cumhuriyeti Bayrağı'nın ve egemenliği altında bulunan bir yerde güvenliğin oluşmadığı iddiasıyla bir sınavı yapamamak milletin egemenliğini askıya almak demektir. Bu, devleti yönetecek bir iradenin olmadığını ortaya koymaktadır' dedi.
AA

Kaynak: Radikal

Yorumlar