Oğuzhan Asiltürk'ten siyasilere üslup uyarısı

Saadet Partisi (SP) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, yerel seçimler öncesi iktidar ve muhalefet arasındaki gerilim ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Oğuzhan Asiltürk'ten siyasilere üslup uyarısı

Saadet Partisi (SP) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, yerel seçimler öncesi iktidar ve muhalefet arasındaki gerilim ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. İktidar ile muhalefet partileri arasındaki gerginliğin temel sebebinin gelecek yıl yapılacak olan milletvekili seçimleri olduğuna işaret eden Asiltürk, “Başbakanla Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı bu seçimin önemini kavradıklarından dolayı destekçilerinin, rakiplerin propagandasına kapılmalarını önlemek için karşı tarafı âdeta düşman gibi gösteren bir üslupla konuşmalar yapmaktalar. Siyasi ölçülerin ve nezaket kurallarının dışında birbirlerini aşırı itham etmekteler. Bu davranışlarının altında yatan gerçek, önümüzdeki genel seçimlere giderken her iki parti genel başkanı da altlarındaki zeminin kaydığını hissetmeleridir. Böyle bir konuşma üslubuyla kısa sürede partililer bir arada tutulsa da bir süre sonra her şey ortaya çıkınca destekler tam tersine döner ve neticede kendileri de kaybederler ancak zararı millet çeker.” uyarısını yaptı.

    Asiltürk, yerel seçimlerin önümüzdeki yıl yapılacak genel seçimleri etkileyeceğini ifade ederek “Genel hava gösteriyor ki 30 Mart Mahalli İdare Seçimleri, Haziran 2015’te yapılacak TBMM seçimlerini etkileyecek ve Meclisteki milletvekili dağılımı değişecektir. Bu açıdan mahalli idareler seçimi çok önem kazanmaktadır.” dedi.

    Oğuzhan Asiltürk, “Bunun için Saadet Partisi olarak herkesi sağduyuya davet ediyoruz” diyerek, Saadet Partisi’nin kullandığı üslubu örnek gösterdi. Asiltürk, “Başta Genel Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Kamalak olmak üzere bütün teşkilat mensuplarımız her zaman olduğu gibi bu seçimlerde de yumuşak bir üslup kullanmaktalar.” şeklinde konuştu.

    “İyileri ve iyilikleri savunuyoruz. Müjdeliyoruz, nefret ettirmiyoruz. Hakkı söylüyoruz, aynı zamanda yumuşak bir üslupla gerginlikleri sakinleştirici bir görev yapmaya gayret ediyoruz” diye devam eden Asiltürk, şunları söyledi: “Ümit ve temenni ediyoruz ki iktidar partisi genel başkanıyla ana muhalefet partisi genel başkanı da bu tavsiyelerin değerini takdir ederek hiç değilse seçimden önce üsluplarını düzeltirler.” CİHAN

Yorumlar