"Öcalan Diyarbakır'da halkı selamlayacak"

HDP Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder, İmralı'da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan hakkında tahliye sinyalleri verdi.

Google Haberlere Abone ol
"Öcalan Diyarbakır'da halkı selamlayacak"

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder, İmralı’da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan’ın önümüzdeki yıl Diyarbakır'da halkı selamlayacağını iddia etti. Önder, “Başta kadınlar ve gençlik Amed halkı Kürt halkı mazlumlar Türkiye halklarının özgürlük ve demokrasi mücadelesi bu dirayette gelişirse önümüzdeki yıl Sayın Öcalan kendisi bu meydanda size selam verecek.” dedi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır İl Başkanlığı'nın Yenişehir ilçesindeki İstasyon Meydanı’nda düzenlediği ‘Öcalan’a özgürlük mitingi’nde çok sayıda PKK, KCK, YDG-H bayrak ve flamaları yer aldı. Diyarbakır emniyeti de mitingin dört ana girişinde üst araması yaptı. Türk bayrağının indirilmesi nedeniyle Diyarbakır polisi bölgede bulunan Türk bayraklarının yanında zırhlı araçlarla nöbet tuttu. Mitingde konuşan HDP’li Önder, “ Size sayın Öcalan’ın son kez selamını getiriyorum.” dedi. Başta kadınlar ve gençlik Amed halkı Kürt halkı mazlumlar Türkiye halklarının özgürlük ve demokrasi mücadelesi bu dirayette gelişirse önümüzdeki yıl sayın Öcalan kendisi bu meydanda size selam verecek. Siz bu mücadeleye el koyduğunuz müddetçe, bu başarıya ulaşacaktır. Bu en çok Amed’e yakışır. Sayın Öcalan’ın selamları var size. Sayın Öcalan bunu kendisinin özgürlüğü olarak görmüyor. 20’e yakın ziyaret yaptık, daha bir tek kez bunu gündemleştirmedi. 'Ya hep birlikte özgür olacağız ya da tümümüz tutsağız' diyor. Bunun da böyle bilinmezi gerekiyor. “ ifadelerini kullandı.

Kendilerine en çok barış sürecinin sonunda Öcalan’ın serbest kalıp kalmayacağının sorulduğunu belirten Önder, “ Bugün onlara cevabı yalnızca bizim verebileceğimizi söylemek için bir aradayız. Değil bir bin devletin ordusunun Kürt halkını önderinden ayıramayacağını söylemek için, Öcalan’ın bu alandaki herkesin ruhunda özgürleştiğini her gün bazen dağlarda bir özgürlük savaşçısı olarak, bazen Amed sokaklarında itirazın sesi bir genç olarak bazen Rojava’da devrimi inşa eden bir kadının ruhunda özgürlük ararken Öcalan’ın, Kürt halkının şahsında özgürleştiğini onlara nasıl anlatacağız bilmiyorum.” diye konuştu.

Yorumlar