Öcalan açıkladı! 'Görüntülü mesaj...'

Öcalan ile görüşen heyette yer alan HDP Milletvekili Süreyya Önder, Öcalan'ın Nevruz'da kapsamlı bir değerlendirme yapacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Öcalan açıkladı! 'Görüntülü mesaj...'

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Heyeti’nde yer alan HDP Grup Başkanvekilleri İdris Baluken ile Pervin Buldan, İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Hatip Dicle ve hür Kadın Kongresi Ceylan Bağrıyanık İmralı Adası’nda PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüştü.
 
HDP Heyetinde yer alan Sırrı Süreyya Önder, Öcalan ile yaptıkları görüşmeye ait Fırat Haber Ajansı’na (ANF) izahatlarda bulundu.
 
NEVRUZ'DA AÇIKLAMA
 
Önder, Öcalan ile kapsamlı bir toplantı yaptıklarını belirterek, ''Sayın Öcalan Newroz’da kapsamlı bir değerlendirme yapacağını ve bu mektubunu bizim aracılığımızla tüm Türkiye halkları ve dünya kamuoyu ile paylaşacağını söyledi. Bu mektupta, demokratik çözüme ve barışa giden yolda mühim ilkesel tutumlar ve basit adımlara dönük mühim belirlemeler yapacağını söyledi'' dedi.
 
BARZANİ VE TALABANİ'YE MEKTUP
 
HDP Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana ile önümüzdeki günlerde Irak Kürdistan Bölgesi’ne ziyarette bulunacaklarını belirten lider şunları söyledi:
 
''Sayın Barzani ve Sayın Talabani başta olmak üzere bölgedeki tüm Kürt parti ve oluşumlarıyla bir dizi görüşmeler gerçekleştireceğiz. Bu görüşmelerde Sayın Öcalan’ın Barzani ve Talabani’ye dönük kaleme aldığı mektupları ileteceğiz.
 
Bu görüşmelerin gündemi; Ulusal Kürt Konferansı başta olmak üzere Kürt halkına dönük Rojava, Musul, Kerkük ve Kobani'deki tehditlerin tasfiye edilmesi ve halkın güvenliğinin sağlanmasına dönük politikalar ve basit adımlar olacak. Bu konu ile ilgili Sayın Öcalan’ın geliştirdiği teklif ve uyarıları ileteceğiz.''
 
ÖCALAN'IN GÖRÜNTÜLÜ MESAJI
 
Nevruz’da görüntülü mesaj tyükselişmalarına da görüşmede değinildiğini aktaran Önder, ''Sayın Öcalan bu konuda, 'Bunlar mühim değil. mühim bulunan bizim fikirlerimizdir, önerilerimizdir. Biz barışı kurmak istiyoruz. Bu asil çabamızın spekülasyonlarla gölgelenmesine izin vermemeliyiz' dedi'' diye konuştu.
 
İMRALI'DAKİ TUTUKLULAR
 
Önder, İmralı’daki tutukluların değiştirilmesine ait ise ''Oradaki mahkumlar dün nedeni ile sevk edildiler. Yenileri de bir iki gün bünyesinde adaya getirilecekler. Sayın Öcalan’ın önerisiyle oluşan 5 benlik bir köle grubu kendisinin sekretarya vazifesini görmek üzere adaya bir iki gün arasında sevk edilecekler'' dedi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar