O kelime tüm partileri kızdırdı

Türk Dil Kurumu'nun internet sitesindeki sözlüğünde “müsait” kelimesinin karşılığı Meclis'in de gündemindeydi.

Google Haberlere Abone ol
O kelime tüm partileri kızdırdı

Türk Dil Kurumu’nun (TDK) internet sitesindeki sözlüğünde “müsait” kelimesinin karşılığı şekilde “Flört etmeye hazır olan, rahatça flört edebilen (kadın)” ifadelerinin bulunması sosyal medyadan sonra TBMM gündemine geldi.

TDK’nin internet sitesindeki sözlükte “müsait” kelimesinin tanımlanması bayanların tepkisini çekerken, “Flört etmeye hazır olan, rahatça flört edebilen (kadın)” tanımlaması sosyal medyada da kocaman reaksiyon çekmişti.

TBMM Genel Kurulunda muhalefet ve iktidar milletvekilleri sebebi ile TDK’nın sitesinden “müsait” kelimesinin karşılığı bulunan ifadelerin çıkartılması istenirken, Meclis Başkanvekili Meral Akşener, beylerin bayan üstünden misal vermesini katı bir lisan ile eleştirdi.

Akşener, “Son senelerde tüm bayanların dikkatini çeken ve her manada incitici bulunan bir konu var. Meclisimizi tenzih ederek, baylar örneklerini çoğunlukla bayan üstünden veriyor. Biz bu konuya seçilmiş bireyler şekilde dikkat edebilirsek, bunu ortadan kaldırmanın yöntemini bulmamız Lazım. Kadın misal istemiyoruz kardeşim, bunu yapmayın, bunu hiç bir bayan istemiyor. Dil Kurumu da yani neyse…” ifadelerini kullandı.

Siyasi partilerin küme başkanvekillerinin konu üstünde yaptıkları izahatların peşinden Başkanvekili Akşener, “Bundan sonra Meclis kapanana kadar hepimizin ağzından çıkan söze dikkat edeceğim” dedi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar