O HDP'li vekil özür diledi

HDP Muş Miletvekili avukat Burcu Çelik Özkan, silahla kendilerini tehdit ettiklerini ileri sürdüğü köy korucularına yönelik söylediği "Bu memleketten defolup gideceksiniz. Bize uzattığınız o keleşi size çevirmesini çok iyi biliriz" sözlerinden dolayı özür diledi.

Google Haberlere Abone ol
O HDP'li vekil özür diledi
HDP'nin Muş'ta birinci sırada aday gösterdiği Burcu Çelik Özkan, diğer milletvekilleri adaylarıyla birlikte 7 Haziran günü Sungu Beldesi'ndeki Hürriyet İlkokulunda bulunan köy korucuları tarafından silahla tehdit edildiklerini ileri sürmüştü. HDP'nin barajı aşmasının ardından meclise gitmeye hak kazanan Burcu Çelik Özkan, dün (8 Haziran) Belediye Meydanında yapılan kutlamalara katılarak bir konuşma yaptı. PKK'nın üst düzey yöneticilerinden 'Ape Hüseyin' kod adlı Kadri Çelik'in kızı olan Avukat Burcu Çelik Özkan konuşmasında köy korucularına yönelik "Bu memleketten defolup gideceksiniz. Bize uzattığınız o keleşi size çevirmesini çok iyi biliriz" dedi. 
Özkan'ın bu sözleri meydanda toplanan kalabalık tarafından büyük alkış topladı. Özkan konuşmasının devamında şunları söyledi:
"Tekrar altının çiziyorum. Orada yaşayan halkımız Karaağaç'ta Hasköy'de onlar bizim başımızın üzerine. Biz onlar içinde mücadele edeceğiz. Bu topraklarda yaşayan herkes için Kızılağaç'tan Ajmanuk'a, Korkut'tan Bulanık'a, Malazigirt'ten Varto'ya herkesin başımızın üzerinde yeri var" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından partililer halay çekerek HDP'nin yüzde 10 barajını aşmasını kutladı.
Milletvekili Burcu Çelik Özkan, bugün HDP İl Başkanlığında köy korucularına yönelik söylediği sözlerin yanlış anlaşıldığını bildirdi. Burcu Çelik Özkan şöyle konuştu:
"Dünkü kutlamalar çerçevesinde yapmış olduğum konuşmanın ne yazık ki yanlış anlaşıldığını, yanlış ifade edildiğini, bu noktada şahsımında yanlış cümleler kullandığını belirtmek istiyorum. Bizler beyannememizde açıkladığımız üzere koruculuk sisteminin bu topraklara vermiş olduğu zarardan dolayı ve bu halkın bu mağduriyeti birlikte yaşamış olmalarından kaynaklı olarak artık bu sistemin bu topraklardan, Türkiye'den kaldırılması yönünde yaptığımız konuşma tamamen farklı anlaşılmıştır. Öte yandan Sungu ve Karaağaç'ta şahsıma yapılan saldırılar, kaleşnikof ile tehditler ve darp edilmem neticesinde büründüğüm duygusal bir tepkime sonucu ne yazık ki benimde daha sonra üzüldüğüm bu açıklama gerçekleşmiştir. Bu topraklar üzerinde altını çizerek söylüyorum hem şahsım adına hemde bugüne kadar çalışmış olduğum iki arkadaşım adına ben tüm halkımızdan bu yanlış anlaşılma nedeniyle özür diliyorum. "

Yorumlar