O gece CHP'liler de sokaktaymış ama çekilmişler

Darbe girişiminin yaşandığı ilk gece sokaklarda görünmediği eleştirilen CHP'den 'Sokaklardaydık ama şarkılardan dolayı çekildik' açıklaması geldi

Google Haberlere Abone ol
O gece CHP'liler de sokaktaymış ama çekilmişler
Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesinde Türkiye tarihine bir destan yazan vatandaşların arasında CHP'lilerin bulunmaması büyük tepkilere neden olmuştu. Normal şartlarda en küçük bir olayda TOMA'ların üzerine çıkan CHP'li vekillerin hiçbiri, TBMM'deki birkaç vekilin dışında, o gece sokaklarda görünmedi. Darbe girişimi sırasında sokağa çıkan vatandaşlara 'AKP'li militanlar' tanımlaması yapan CHP yandaşı medya ise sonradan halkın çoğunluğunun sokağa çıktığını görünce bu ifadeleri kullanmaktan vazgeçti. Son olarak da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, o gece CHP'lilerin de sokakta olduğunu ancak çalınan şarkılar nedeniyle geri çekildiğini savundu.

Cumhuriyet Gazetesi'ne konuşan Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: İllerden, teşkilatlardan aldığım bilgi tabanımız sokaktaydı. Hatta bu konuda yapılmış bağımsız bir araştırma da var. Sadece bizim değil, tüm partilerin tabanı o akşam dışarıdaydı. Ancak izleyen akşamlarda CHP’liler alanlardan çekildiler. Çünkü söylemden çalınan müziklere hava değişti. İllerden, teşkilatlardan aldığım bilgi tabanımız sokaktaydı. Hatta bu konuda yapılmış bağımsız bir araştırma da var. Sadece bizim değil, tüm partilerin tabanı o akşam dışarıdaydı. Ancak izleyen akşamlarda CHP’liler alanlardan çekildiler. Çünkü söylemden çalınan müziklere hava değişti.

Yorumlar