Numan Kurtulmuş: Erdoğan'ın istifası için YSK'nın elinde yasal dayanak yok

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, muhalefetin cumhurbaşkanlığına aday olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın istifa etmesi gerektiği yönündeki Yüksek Seçim Kurulu'na yaptığı girişimle ilgili, "YSK'nın elinde yasal dayanak...

Google Haberlere Abone ol
Numan Kurtulmuş: Erdoğan'ın istifası için YSK'nın elinde yasal dayanak yok

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, muhalefetin cumhurbaşkanlığına aday olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın istifa etmesi gerektiği yönündeki Yüksek Seçim Kurulu'na yaptığı girişimle ilgili, "YSK'nın elinde yasal dayanak yok" dedi. Kurtulmuş, YSK'nın istifa kararı almasını gerektirecek elinde bir yasal dayanağı olması gerektiğini söyleyen Kurtulmuş, "Böyle bir yasal dayanak yok. YSK'nın da bu yönde bir karar alacağını hiç tahmin ediyorum." diye konuştu.

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısı öncesinde AK Parti Genel Merkezi'ne gelişinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Kurtulmuş'a muhalefetin YSK'ya başvurusu soruldu. Kurtulmuş, "Türkiye'deki yasal mevzuat ortadadır. Sayın Başbakanımızın bu yasal mevzuat çerçevesinde eğer milletimiz teveccüh eder, kendisini seçerse, 28 Ağustos gününe kadar yani cumhurbaşkanlığını devralacağı güne kadar partimizin genel başkanı ve başbakan olarak devam etmesinde hiçbir yasal sakınca yoktur. Muhalefet böyle şeyler yapar, normaldir. Ama muhalefete şunu tavsiye ederim. Bunlarla uğraşacağına önümüzdeki cumhurbaşkanı seçimlerine yoğunlaşsalar kendileri için daha doğru olur." dedi.

YSK'nın bu yönde bir karar alması halinde alternatif bir planın söz konusu olup olmadığı sorulan Kurtulmuş, "YSK'nın bu kararı almasını gerektirecek elinde bir yasal dayanağı olması lazım. Böyle bir yasal dayanak yok. YSK'nın da bu yönde bir karar alacağını hiç tahmin ediyorum." ifadelerini kullandı.

Son olarak AK Parti'nin geleceğine ilişkin senaryolar konuşulduğu ve kendisinin de isminin geçtiği hatırlatılan Kurtulmuş, şu değerlendirmede bulundu: "Bir kere cumhurbaşkanlığı seçimine kadar AK Parti'de ne olacak diye konuşmak, gerçekten milletin iradesine en azından saygısızlıktır. Çünkü 30 Mart'ta milletimiz çok açık bir şekilde her yerel yönetimlerdeki seçim sonuçlarını belli etmiştir hem de Sayın Başbakanımıza eğer istiyorsan cumhurbaşkanı adayı olabilirsin mesajı vermiştir. Önümüzde bu cumhurbaşkanlığı seçim sürecini tamamlayacağız. Hepimiz canla başla çalışarak, inşallah birinci turda en yüksek oyu almaya gayret edeceğiz. Ondan sonra da siyaset kendi mecrası içinde akar. Oturur karar alınır ve yola devam edilir. AK Parti kişiler üzerinden hesap yapılan bir yer değildir. Bir büyük dava partisi bir büyük medeniyet inşası üzerine odaklanmış siyasi harekettir. O çerçevede hepimiz üzerimize düşen sorumlulukları yerine getireceğiz." CİHAN

Yorumlar