"Niğde'deki saldırıyı gerçekleştirenler Arapça konuşuyor ama Balkan kökenli"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Niğde'deki terörist saldırıyı gerçekleştiren şahısların Arapça konuştuğunu ama Arnavut ve Balkan kökenli olduğunun söylendiğini ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
"Niğde'deki saldırıyı gerçekleştirenler Arapça konuşuyor ama Balkan kökenli"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Niğde'deki terörist saldırıyı gerçekleştiren şahısların Arapça konuştuğunu ama Arnavut ve Balkan kökenli olduğunun söylendiğini ifade etti. Zeybekçi, "Türkiye’nin aceleyle bir yere tepki göstermesi isteniyor bence. Aceleyle o tepkiyi göstermemek lazım. Perdeyi kaldırmak lazım. Derine doğru gitmek lazım. O derine gittiğiniz zaman çok farklı şeyler çıkacağına inanıyorum.” dedi.

"ACELEYLE TEPKİ GÖSTERMEMEK LAZIM"

Bakan Zeybekçi, Denizli Tarihi Kaleiçi Çarşısı’nda esnaflarla yaptığı kahvaltı sonrası yaptığı açıklamada, "Hakikatten cephanelik gibi bir şey. Ama Arapça konuşuyorlar. Bunun arkasında ben çok oyunun olduğunu düşünüyorum. Yani burada çok çok büyük bir oyun, tezgâh demeyeyim de yani bunun arkasından çok daha büyük şeyin çıkacağını tahmin ediyorum. Balkan kökenli işte Ortadoğu’da Arap eğitimi aldığı imajı verilmeye çalışılan, Türkiye’nin bölgedeki yaklaşımlarını bence dinamit koymaya çalışılan, Türkiye’yi farklı bir yer taşımaya çalışan oyun olarak gösteriliyor. Yani düşünsenize Balkan kökenli, Arapça konuşan insanlar geliyor, Türkiye’de eylem düzenliyor. Canlarımı sıkılmış, öyle bir şey mi var? Bunun arkasına girmek lazım. Nereye kadar gittiği, kimler tarafından gönderildiği, nereden geldiği, bunu da sabırla gitmek lazım. Tedbirli olmak lazım. Arkadaki detayları bilmek lazım. Yani bu olayda, Türkiye’nin aceleyle bir yere tepki göstermesi isteniyor bence. Aceleyle o tepkiyi göstermemek lazım. Perdeyi kaldırmak lazım. Derine doğru gitmek lazım. O derine gittiğiniz zaman çok farklı şeyler çıkacağına inanıyorum.” CİHAN

Yorumlar