Nevruz resmi bayram mı oluyor?

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Nevruz'un resmi bayram olmasıyla ilgili gelen soruları yanıtsız bırakmadı.

Google Haberlere Abone ol
Nevruz resmi bayram mı oluyor?

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ortaklığında, SETA İstanbul'da gerçekleştirilen "Geçmişten Günümüze Kalkınma Yardımlarının Dönüşümü" konferansının açılışında yaptığı konuşmanın arkasından matbuat mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kurtulmuş, Nevruz'un resmi bayram ilan edilmesiyle ilgili soruya da yanıt verdi. Kurtulmuş, "Bunlar olabilir, konuşulabilir, düşünülebilir. Nevruz'u, pratikte bayram şekilde kutlayan çok sayıda devletler var. Bunlar nihayetinde toplumsal taleple, siyasal şartlarla ortaya çıkacak meselelerdir" yanıtını verdi.

27 MAYIS RESMİ TATİL OLARAK KUTLANMIŞTI

Türkiye'de 27 Mayıs'ın uzun yıllar resmi tatil bunun şeklinde kutlandığını fakat siyasal şartların oluşmasıyla ülkenin tüm hafızasından atıldığını anlatım eden Kurtulmuş, şunları kaydetti:

KURTULMUŞ: NEVRUZ RESMİ BAYRAM DA OLUR

"Aynı biçimde uzun yıllar Türkiye'de 1 Mayıs tatil şekilde kutlanmadı. O günkü ideolojik kamplaşma çerçevesinde bir komünist bayramı şekilde görüldü. Emekçinin bayramı şekilde görülmediği için ne yazık ki 1 Mayıs tatil olmamıştı. Bu zihniyetin değişmesi, siyasal şartların ve toplumsal ilginin gelişmesiyle ilgili bir şeydir. Neden olmasın, şartlar oluşursa tabi ki Nevruz (resmi) bayram da olur."

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar