Netanyahu kaybetmeye çok yakın!

İsrail'de yarın yapılacak genel seçimler öncesi son anketlere göre Netanyahu'yu isteyenlerin oranı yalnızca yüzde 41'de kaldı.

Google Haberlere Abone ol
Netanyahu kaybetmeye çok yakın!

İsrail'de yarın tarihsel bir umumi seçim yaşanacak. Genel seçimler öncesi yapılan son anketlere göreNetanyahu rakiplerinden 4-5 sandalye daha az elde edecek.

Genel seçimler öncesi yapılan son anketlere göre,Parlamentoda İsaac Herzog (İşçi Partisi) ve Tzipi Livni (Hatnuah) birlikte liderliğindeki Siyonist Birlik, Başbakan Netanyahu’nun partisi Likud’dan 4-5 sandalye daha çok elde edecek.

ARAPLAR 3. BÜYÜK GÜÇ OLACAK

İsrail'de yapılacak umumi seçimlerinde  Arap partilerin yaşadığı kocaman yükseliş öne çıkıyor. Bu seçimlere ilk defa blok kurarak giren Arap partiler, son 60 yıldır ilk defa parlamentoda 120 iskemlenin 15'ini kazanarak, 3. kocaman takat olabilir.

ARAP PARTİLERİN PARLAMENTODA ETKİSİ

Arap partilerinin bu hamlesiyle çok parçalı İsrail parlamentosunda koalisyon pazarlıkları esnasında Arap partilerin bundan böyle daha çok etkiye sahip olacakları düşünülüyor.

İLK İŞİ ABD İLİŞKİLERİ OLACAK

Öte yandan İşçi Partisi önderi Isaac Herzog, daha öncelikle yaptığı izahatda, "Kazanırsam ilk işim uçağa atlayıp Amerika'ya gidip ilişkilerimi düzeltmek olacak." demişti.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar