Nebati: Bir defa sayın Recep Tayyip Erdoğan...

AK Parti'nin seçimlere Recep Tayyip Erdoğan'sız girmesi bir dezavantaj mı?

Google Haberlere Abone ol
Nebati:  Bir defa sayın Recep Tayyip Erdoğan...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, AK Parti'nin seçimlere Recep Tayyip Erdoğan olmaksızın girmesini, muhalefet partilerinin "dezavantaj" şekilde kullanmaya çalıştığını belirterek, "Bir taraftan kurucu umumi başkanımızın Cumhurbaşkanı olması, öteki tarafta yeni Genel Başkanımız... Bunların ortak vereceği sinerjiyle 7 Haziran seçimlerine aşırı daha avantajlı bir biçimde gideceğimizi anlatım etmek, aşırı daha doğru olacaktır" dedi.

Nebati, AA muhabirine yaptığı izahatda, AK Parti'nin kurulduğu ilk günden bugüne kadar Türkiye'de demokratik geleneklerin oluşturulması anlamında aşırı ciddi adımlar attığını söyledi.

Partisinde, namzet adaylığı için aşırı ciddi bir istek patlaması olduğunu aktaran Nebati, bunun en ciddi sebeplerinden birinin de AK Parti'nin bugüne kadar milletin teveccühüne kıyasla devinim etmesi, taleplerini ortaya koyması, milletin beklentilerine müsait politikalar üretmesi ve bu politikalar anlamında çalışmalarını sürdürmesi olduğunu söyledi.

Nebati, 7 Haziran akşamı seçimin AK Parti'nin lehine sonuçlanacağını, kocaman bir olasılıkla yüzde 50 bandının üstünde bir oy alacaklarını savundu.

"Milletvekillerinde ciddi bir değişim olacak"

Milletvekilliği için başvuran namzet adaylarının bir kısmının önümüzdeki çağda parlamentoda vazife alacaklarını, TBMM'deki milletvekillerinin gençleşeceğini anlatım eden Nebati, şöyle konuştu:

"Partimizin ana özelliklerinden bir tanesi de kadına ve gençliğe verdiği önemdir. Anayasa değişikliği ile seçilme yaşını 25'e düşürdük. Bizim gayemiz bu seçilme yaşını 18'e kadar düşürmek. Çünkü bir insan, en zor iş bulunan seçmeyi yapıyorsa, seçilme yaşının da 25'e düşürülmesi lazım. Bugün Türkiye'de partinin gençleştirilmesi ve ülkenin genç nüfusuna hitap edebilecek kadronun oluşturulması, AK Parti sebebi ile gerçekleştiriliyor. Bu gerçekleştirmenin de en ciddi ayaklarından bir tanesi parlamentodaki yapı. Parlamentoda 3 devir kuralından ötürü 70'e yakın arkadaşımız, büyüğümüz, partinin deneyimli adları mebus vazifesini bitirmiş olacaklar. Bunların yerine Türkiye'nin ayrıcalıklı yerlerinden gene tıpkı biçimde kaliteli, nitelikli arkadaşlarımız gelip, mebus şekilde hizmette bulunacaklar."

Nureddin Nebati, "Bu devir bir tarafta 70 insanın ayrılmış olması, bir tarafta 9'a yakın arkadaşımızın başvurmamış olması, öteki tarafta da parlamento bünyesinde bir yenilenme ihtiyacı.. Çok ciddi bir biçimde bir değişim yapmak ortaya koyuyor. Dolayısıyla bu değişim çerçevesinde Türkiye'nin çeşitli yerlerinden arkadaşlarımız parlamentoya hizmet etmek üzere gelecekler" değerlendirmesinde bulundu.

"7 Haziran seçimlerine aşırı daha avantajlı bir biçimde gideceğiz"

AK Parti'nin seçimlere Recep Tayyip Erdoğan olmaksızın girecek olmasını, muhalefet partilerinin dezavantaj şekilde kullanmaya çalıştığını vurgulayan Nebati, şunları kaydetti:

"Bunu muhalefet partilerimiz bir dezavantaj olması anlamında kullanmaya çalışıyor olsa da biz bunu avantaj şekilde değerlendiriyoruz. Bir defa sayın Recep Tayyip Erdoğan, milletin kendi oyuyla seçtiği bir Cumhurbaşkanı. Çok daha önemlisi bu hareketin yaşayan lideri. Kurucu umumi başkanımız olması hasebiyle de milletle hemhal olmuş bir kişi. Aynı biçimde Türkiye'de ilk defa bir parti içerisindeki, hele hele iktidar partisindeki bir umumi başkan değişim yapmak adeta tereyağından kıl çeker biçiminde gerçekleştirildi. Şu anda da Genel Başkanımız, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, bilge kişiliğiyle, hocaların hocası olma sıfatıyla ve en önemlisi kurucu umumi başkanımızın izlediği yolda attığı adımlarla adeta bir atom karınca bu şeklinde gecesini gündüzüne katarak, bir kadro hareketi bünyesinde umumi başkanlığımızı yaparak partiyi daha üst noktalara nakil meselesinde lüzumlu hassasiyeti ve gayreti gösteriyor. Biz de onun birer yardımcıları olarak, lazım Bakanlar Kurulundaki arkadaşlarımız lazım umumi başkan yardımcıları şekilde bizler, gerekse MKYK üyelerimiz ve milletvekillerimiz ve teşkilatlarımızla beraberinde tıpkı çalışmayı tıpkı heyecanla devam ettiriyoruz. Bir taraftan kurucu umumi başkanımızın Cumhurbaşkanı olması, öteki tarafta yeni Genel Başkanımız.. Bunların ortak vereceği sinerjiyle 7 Haziran seçimlerine aşırı daha avantajlı bir biçimde gideceğimizi anlatım etmek, aşırı daha doğru olacaktır."

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar