Nazlıaka: Meclis yeni hizmet binasının zeminini lağım suyu bastı

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, yeni hizmete giren TBMM hizmet binasının zemin katını lağım suyunun bastığını söyledi. Nazlıaka, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e, “Akıllı bina olarak tanıtılan bu binanın kullanılmaya başlanmasının...

Google Haberlere Abone ol
Nazlıaka: Meclis yeni hizmet binasının zeminini lağım suyu bastı

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, yeni hizmete giren TBMM hizmet binasının zemin katını lağım suyunun bastığını söyledi. Nazlıaka, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e, “Akıllı bina olarak tanıtılan bu binanın kullanılmaya başlanmasının üzerinden daha birkaç ay geçmeden tuvaletlerinin tavanının akmasını, zemin katını lağım suyunun basmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” diye sordu.

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Meclis yeni hizmet binasında yaşanan sorunlarla ilgili TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi. Nazlıaka, soru önergesinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yeni hizmet binası, parti fark etmeksizin tüm milletvekilleri tarafından eleştirildiğini, binanın alış veriş merkezi (AVM) mantığıyla yapıldığı görüşünün neredeyse ortak kanı olduğunu kaydetti.

Nazlıaka, soru önergesinin gerekçesinde şunları dile getirdi: “Binanın ergonomik olmayan personel odaları, çıkılması zor merdivenlerı, sık sık tavanı akan tuvaletleri, odalarda oluşan koku, personel odasında Meclis TV’yi dahi izleyecek televizyon sisteminin olmayışı ilk akla gelen sorunlardır. Hizmet binalarında yemekhaneler, koku nedeniyle üst katlara yapılmaktadır fakat yeni Meclis binasında yemekhaneler alt katta bulunmaktadır. Yetersiz havalandırma sistemi de eklenince hemen hemen bütün katlarda yemek kokusu hissedilmektedir. Kurumların başarısında çalışan personelin büyük önemi vardır. Çalışanlar bir kurumun vazgeçilmez ve temel unsurlarıdır. Yeni hizmet binasında maalesef personel arasındaki iletişimi ortadan kaldıran bir proje uygulanmıştır. Bina; çalışanlar arasında sosyal iletişimi neredeyse sıfıra indiren mimarisi ile de her kesimden tepki görmektedir. TBMM’nin genel mimarı dokusuyla bağdaşmaması nedeniyle yoğun eleştirilere maruz kalan yeni hizmet binası, altyapısındaki yetersizliklerle de gündeme gelmeye başlamıştır. Son günlerde yaşanan yağışlarla bu durum açıkça görülmüştür. Yeni yapılan ve “Akıllı bina” olarak tasarlanmış binada 30 Mayıs’ta yaşanan yağışlar nedeniyle zeminin bir alt katını yağmur suları ve lağım pisliği basmıştır. Zemininin bir alt katında bulunan yemekhanenin karşısındaki bölümün bu görüntüsü gerçekten düşündürücüdür.”

Nazlıaka’nın Meclis Başkanı Çiçek’in cevaplaması istemiyle yönelttiği sorular şöyle: "Meclis’in yeni hizmet binasına ihale tarihinden bu yana ne kadar harcama yapılmıştır? Yapılan harcamanın toplamı ve ayrıntısı nedir? İhale bedelinin üzerinde bir harcama yapılmış mıdır? Tutarı nedir? Böylesine önemli bir alanda bulunan bina için mimari yarışma açılmış mıdır? Jüride kimler yer almıştır? Jüri üyeleri nasıl saptanmıştır? Böyle bir çalışma yapılmamışsa bu bir eksiklik değil midir? Akıllı bina olarak tanıtılan bu binanın kullanılmaya başlamasının üzerinden daha birkaç ay geçmeden tuvaletlerinin tavanın akmasını, zemin katını lağım suyunun basmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?"

CİHAN

Yorumlar