Naci Bostancı: 3 dönem kuralının kalkması uygun gözüküyor

AK Parti Amasya Milletvekili Naci Bostancı, AK Parti'de 3 dönem kuralı konusunda şartların ve bu kuralın neden konulduğunun belli olduğunu belirterek, "Türkiye çok dinamik bir ülke, kurulduğu şartlarla bugünü mukayese etmek lazım.

Google Haberlere Abone ol
Naci Bostancı: 3 dönem kuralının kalkması uygun gözüküyor

AK Parti Amasya Milletvekili Naci Bostancı, AK Parti'de 3 dönem kuralı konusunda şartların ve bu kuralın neden konulduğunun belli olduğunu belirterek, "Türkiye çok dinamik bir ülke, kurulduğu şartlarla bugünü mukayese etmek lazım. Bence 3 dönemin kalması, başlangıç şartları bakımından, o kuralları koyarken genel değerlendirme bakımından şu anda uygun gözüküyor." dedi. Ancak Anayasa Mahkemesi'nin seçme ve seçilme haklarına ilişkin bir kararı olduğunu hatırlatan Bostancı, "Herhalde onu da değerlendireceğiz, şu anda net birşey söylemek mümkün değil." dedi.

AK Partili bakanlar ve milletvekilleri, AK Parti Genel Merkezi’nde istişare toplantısında bir araya geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan milletvekillerinin, cumhurbaşkanlığı seçimleri ve AK Parti’nin üç dönem kuralını görüşmelerini bekleniyor.

AK Parti Amasya Milletvekili Naci Bostancı, toplantı öncesinde AK Parti Genel Merkezi’ne gelişinde toplantıda milletvekillerine cumhurbaşkanlığı ve 3 dönem kuralı konusunda dağıtılacağı belirtilen ankete ilişkin bir soru yöneltildi. Bostancı, "Gönülden geçmekten öte, siyaset maddi şartlar üzerine yürür, öyle bakıldığında Sayın Başbakan, cumhurbaşkanı adayı olduğunda doğrudan seçilir. Bu sadece benim, bunun, onun değil Türkiye'de büyük çoğunluğun gönlünden geçen adayın kim olduğuna işaret eden maddi durumdur." dedi.

Siyasetin farklı faktörler hesap edilerek yapılması gereken bir iş olduğunu kaydeden Amasya Milletvekili, "Sayın Başbakan, eğer bugüne kadar çok net bir açıklama yapmadıysa, mevcut durumda adım adım bütün dengeleri hesap ederek davranacağı için bu şekilde bir strateji takip etmiştir. Dolayısıyla ortada bir problem yok." şeklinde konuştu.

Naci Bostancı, 3 dönem kuralı konusunda ise AK Parti tüzüğündeki üç dönem kuralının şartlarının belli olduğunun altını çizerek, neden bu kuralın konulduğunun belli olduğunu savundu. Bostancı, "Türkiye çok dinamik bir ülke, kurulduğu şartlarla bugünü mukayese etmek lazım. Bence 3 dönemin kalması, başlangıç şartları bakımından, o kuralları koyarken genel değerlendirme bakımından şu anda uygun gözüküyor, ama Anayasa Mahkemesinin seçme ve seçilme haklarına ilişkin bir kararı vardı. Herhalde onu da değerlendireceğiz, şu anda net birşey söylemek mümkün değil." değerlendirmesinde bulundu.
CİHAN

Yorumlar