'Mutlu bir Türkiye çok zor değil'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Temel amacımız; mutlu, huzurlu, herkesin işinin ve aşının olduğu bir Türkiye. Bu çok zor değil" dedi.

Google Haberlere Abone ol
'Mutlu bir Türkiye çok zor değil'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ana amaçlarının "mutlu, huzurlu, her insanın işinin ve aşının bulunduğu bir Türkiye" olduğunu belirterek, "Bu çok zor değil. Devleti yöneten bireyin akılcı politikalar üretmesi halinde, bu çeşit sorunları çözersiniz. Çözen devletler var" dedi. 

Kılıçdaroğlu, Beşiktaş'taki Four Seasons Hotel'de düzenlenen ve 35 ülkeden iş adamları, politikacılar, İlim adamları, diplomatlar ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşen Dünya İş Konseyi Liderler Konferansı'na katıldı. 

Burada katılımcıların sorularını cevap veren Kılıçdaroğlu, "Dünyaya entegre olmaktan bahsederken YÖK'ün denklik ve memleket dışı eğitim politikalarını yorumlar mısınız?" şeklindeki soru üzerine, "CHP iktidarında, YÖK diye bir müessese olmayacak. Bütün üniversiteler bilgi üretecek. Üniversiteler hür ve özerk olacak" ifadelerini kullandı. 

Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin gelir dağılımı adaletsizliği, ne süre düzelir?" sorusuna karşılık, gelir dağılımında artan farkı konuşmasında dinleyicilerin bilgisine sunduğunu belirterek, vergi politikalarıyla, halk harcamalarıyla ve sosyal destek programlarıyla gelir dağılımında düzenleme yapmanın mümkün olduğunu, bir ülkede işsizlik, yoksulluk, açlık ve sefalet varsa o ülkede barışın ve huzurun sağlanamayacağını söyledi. 

"Temel amacımız; mutlu, huzurlu, her insanın işinin ve aşının bulunduğu bir Türkiye. Bu çok zor değil. Devleti yöneten bireyin akılcı politikalar üretmesi halinde, bu çeşit sorunları çözersiniz. Çözen devletler var. Yeniden bulacağımız bir mucize değil bu. Vergi politikasını, bütçe politikasını, sosyal destek programlarını buna kıyasla yaparsınız, tüm fakir yurttaşları sosyal destek programları kapsamına alırsınız" diyen Kılıçdaroğlu, 4 yıllık CHP iktidarında Türkiye'de yoksulluğun sıfırlanacağını anlattı.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar