Mustafa Kamalak: Müslümanlar Gazze sınavından geçiyor

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Ramazan Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda, birlik beraberlik ve kardeşlik vurgusu yaptı. Türkiye’nin ve İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutlayan Kamalak, insanlığın ve Müslümanların...

Google Haberlere Abone ol
Mustafa Kamalak: Müslümanlar Gazze sınavından geçiyor

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Ramazan Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda, birlik beraberlik ve kardeşlik vurgusu yaptı. Türkiye’nin ve İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutlayan Kamalak, insanlığın ve Müslümanların Gazze sınavından geçtiğini söyledi. Kamalak, “Filistinli kardeşlerimiz Ramazan'ın manevi iklimini cihadın zirvesi şehadetlerle taçlandırdılar. Zulme, işgale, kuşatmaya canları pahasına direnerek, bu sınavın kazananı oluyorlar. Allah gazalarını mübarek etsin, zaferle sonuçlandırsın.” dedi.

Gazze’de yaşanan insanlık dramı karşısında asıl imtihanın Müslümanların ve insanlığın verdiğini vurgulayan Kamalak, “Bu tarihi sınavın kaybedeni insanın vicdanıdır. Bu sınavın kaybedeni, her fırsatta insan haklarından dem vuran ama Müslümanlar söz konusu olunca gözleri kör, kulakları sağır kalpleri taş kesilenlerdir. Bu sınavın kaybedeni terörist İsrail vahşetine destek veren Batılı ülkelerdir. Bu sınavın kaybedeni bu zulme seyirci kalan, sesiz ve duyarsız kalan Müslüman liderler, işbirlikçi yöneticilerdir.” ifadesini kullandı.

“BU ZALİM DÜZENE SON VERMEK ZORUNDAYIZ”

İslam coğrafyasında yaşanan gelişmelerin Bayram sevinçlerini hüzne dönüştürdüğünü kaydeden Kamalak, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Gazze’de işgal, Irak’ta kaos, Arakan’da gözyaşı, Somali’de açlık… Başımızı nereye çevirsek bir yetimin feryadını, bir mazlumun çığlığını duyuyoruz. Oysa bu dünyada herkese yetecek kadar yer de vardır nimet de vardır. Ama adil bir düzen yoktur. Bu yüzden milyarlarca insan aç, susuz ve vatansız yaşamaya mahkûm edilmişledir. Bu zalim düzene son vermek zorundayız. Adil bir dünyanın reçetesi İslam’dır. Washington kriterlerinin yerine Kudüs kriterleri geldiği gün bayramlar gerçek bayram olacaktır. Çünkü İslam’ın bin 400 yıl boyunca hakim olduğu Kudüs’te hiç kimsenin burnu bile kanamadı. Zulüm yerine adaleti yeniden hakim kılmaya mecburuz. Bunun için ilk yapmamız gereken de İslam birliğini kurmaktır. Bir tespihin tanelerini gibi parçalanmış dağılmış, İslam ümmetini bir araya getirerek, güçlerini birleştirmektir. Cenab-ı Allah, bizlere bu yolda çalışma azmi versin. Bir an evvel adil bir dünyayı kurmamıza vesile olsun. Bu temenni ile milletimizin ve bütün İslam âleminin Ramazan bayramını kutluyor, bayramların bayram gibi yaşandığı bir gelecek diliyorum.”

CİHAN

Yorumlar