Mustafa Destici'den 'ittifak' izahatsı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, MÜSİAD Kocaeli Şubesi Sosyal Tesisleri'nde, gazetecilerle bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Mustafa Destici'den 'ittifak' izahatsı

Anayasa Mahkemesi'ne seçim barajının düşürülmesi için yaptıkları başvurunun, "bireysel müracaatlar yasaların iptali için kullanılamaz" gerekçesiyle reddedildiğini belirten Destici, Anayasa Mahkemesi'ne yasaların meydana getirdiği hak ihlalleri için referans yapılabildiğini dile getirdi.

''ONLARIN ŞİKAYET ETMEYE HAKKI YOK''

Dünyanın hiç bir yerinde yüzde 10'luk yüksek bir seçim barajının olmadığını ifade eden Destici, buna karşın hala bu barajın Türkiye'de savunulduğunu ve muhafaza edildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Darbe yasası diyoruz, 33 yıl oldu. O 33 senede siviller yönetiyor Türkiye'yi. Hadi Anayasa'dan vazgeçtik, yasayı sebep değiştirmiyorsunuz. Her iktidar değiştirebilirdi bu yasayı.İşin gülünç tarafı geçmişte iktidar olmuşlar, değiştirmemişler şimdi mağdurlar, şikayet ediyorlar. Onların şikayet etmeye hiç hakkı yok. Eskiden iktidar olmuş, iktidar ortağı olmuş partiler var. O süre yüzde 10'luk barajı değiştirmemişler" ifadelerini kullandı.

''BBP, İTTİFAK İÇİN FEDAKARLIK YAPMAYA HAZIR''

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Destici, MHP ile ittifak arayışlarını sürdürdüklerini lakin şu esas kadar kati bir netice alınamadığını söyledi.

BBP şekilde hep sağduyunun sesi, hoşgörünün tarafı olduklarını dile getiren Destici, her süre memleket için, ulus için, devlet için işbirliğinden yana bir politik parti olduklarını, bunu geçmiş zamanlarda de gösterdiklerini dile getirdi.

Destici, 1995'de seçim ittifakı ile meclise girdiklerini, Türkiye'de bir hükümet krizi yaşanırken 8 mebus ile hükümet kurarak, bu krizi BBP'nin çözdüğünü söyledi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar