Mustafa Destici: On binlerce Türkmen yok edilmek üzere

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye sınırlarına sıfır kilometre denilebilecek bir noktadaki Çobanbey’de on binlerce Türkmen’in IŞİD güçleri tarafından yok edilmek üzere olduğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Mustafa Destici: On binlerce Türkmen yok edilmek üzere

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye sınırlarına sıfır kilometre denilebilecek bir noktadaki Çobanbey’de on binlerce Türkmen’in IŞİD güçleri tarafından yok edilmek üzere olduğunu belirtti.

Mustafa Destici yaptığı yazılı açıklamada, Çobanbey’de bulunan Türkmen, Arap ve Kürtlerin hayatından büyük bir endişe duyduğunu belirterek, “Bölgeden aldığımız bilgilere göre onlarca Türkmen kardeşimiz IŞİD kuvvetleri tarafından idam edilmekte ve öldürülmektedirler. Evleri silahlarla taranmakta ve yaşam hakları ellerinden alınmaktadırlar. Yüzlerce ve binlercesi Türkiye sınırına doğru gelmektedirler. Sınırlarımızı geçerek kendilerini güvenli bir ortama taşımaya çalışmaktadırlar.” dedi.

“TÜRKMEN KARDEŞLERİMİZE SAHİP ÇIKILMADI”

Destici, “Uyarılarımız dikkate alınmadı. Türkiye’nin hemen yanı başındaki ve sınırının sıfır kilometresindeki Türkmen kardeşlerimize sahip çıkılmadı. Yaşanan olaylardan dolayı üzüntülüyüz. Eğer müdahale edilmez ise şuandan itibaren gerekli destek sağlanmazsa oradaki Türkmen, Arap ve Kürt kardeşlerimizin hayati tehlike ile karşı karşıya olduklarını belirtmek istiyorum.” diye devam etti.

“TÜRKMEN VARLIĞINI YOK ETMEYE ÇALIŞIYORLAR”

İşin diğer bir tehlikeli boyutunun da olduğunu işaret eden Destici, şöyle dedi: “Eğer buraya seyirci kalınırsa, Çobanbey’deki bu işgal kabullenilirse, buradaki katliamlara dur denilemezse, IŞİD kuvvetleri buradan çıkartılıp geri püskürtülmez ise yapacakları iş 40 kilometre ötedeki Kilis sınırındaki El Azez_i de ele geçirerek kontrol altına akmak istiyorlar. Buradaki Türkmen varlığını yok etmeye çalışıyorlar.”

“TEHDİT İLE YÜZ YÜZE GELDİK”

Dışişleri Bakanının yapmış olduğu ‘Tehdit bize yaklaşıyor’ açıklamasını da değerlendiren Destici, “Sayın Bakan. Tehdit bize yaklaşmıyor. Biz tehdit ile şuanda yüz yüze geldik. Tehdit kapımızın hemen dışında ve içeri girmek üzere. Suriye konusunda izlenen yanlış politikalar bizi tehdit ile karşı karşıya getirdi. Biz duruş noktasında Suriye konusunda hükümet ile aynı yerde duruyoruz. Suriye’nin toprak bütünlüğünü savunuyoruz, Esed’e karşıyız ve oradaki katliamların durmasını istiyoruz. Hükümetin yanlış politikaları sonucu Türkiye, Suriye konusunda siyasi olarak en ağır bedel ödeyen ülke konumundadır. Türkiye hem ekonomik hem de İslami ve insani olarak en ağır bedeli ödeyen ülke oldu. Biz şuanda başta Türkmen kardeşlerimiz olmak üzere Arap ve Kürt kardeşlerimizi koruyamaz hale düştük.” açıklamasını yaptı.

“TÜRKİYE KARARLILIK GÖSTERMELİ”

Destici, açıklamanısı “Gerekiyorsa sınırlı müdahale yapılmalı. Buradaki kardeşlerimizin hayatları kurtarılmalı. Buradaki işgale son verilmeli. Türkiye burada bir kararlılık gösterir ve gerekirse müdahale edileceği konusunda inandırıcı olursa Çobaney’i işgal eden IŞİD güçlerinin orayı terk edeceğini düşünüyorum. Türkmen kardeşlerimiz Türkiye’den gerekli yardım ve desteği alamadıklarını ifade etmektedirler. Kendi ifadeleriyle ‘Ölmeyecek kadar ve kendirini savunamayacak kadar destek” aldıklarını söylüyorlar. Bu desteğin artırılması gerekir. Bu desteğin bizzat birinci elden Türkmen kardeşlerimize ulaştırılmasını bekliyorlar. Çobanbey’deki katliamlara, idamlara, zulme dur demek adına Türkiye uluslar arası kuruluşları da bilgilendirerek oraya sınırlı bir müdahale yapmalı. Türk devleti, Türk hükümet ve Türk Milleti de bu zulmü seyretmemelidir. IŞİD tarafından kuşatılan Türkmen kardeşlerimiz değil de PYD’liler olsaydı, bölge Türkmen değil de PYD bölgesi olsaydı her halde oraya sahip çıkmak bugünkünden daha fazla olurdu. Türkiye kamuoyu bunu daha fazla konuşmuş olurdu. Siyasi partilerimizi, Sivil Toplum Örgütlerini, basınımızı, köşe yazarlarını Çobanbey’deki katliama duyarlı olmaya ve oradaki kardeşlerimize sahip çıkmaya ve kamuoyu oluşturmaya davet ediyorum. Dünkü işgalde hayatını kaybeden Türkmen kardeşlerimize Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Rabbim yar ve yardımcıları olsun.” şeklinde tamamladı. CİHAN

Yorumlar