Mustafa Destici mitinge traktörle gitti

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, seçim çalışmaları kapsamında Yozgat'ın Sulusaray ilçesini ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Mustafa Destici mitinge traktörle gitti

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, seçim çalışmaları kapsamında Yozgat'ın Sulusaray ilçesini ziyaret etti. Traktör konvoyu ile karşılanan Destici, bir traktöre binerek İlçe Meydanı'na geldi. Vatandaşlara seslenen Destici, ayetle alay eden Egemen Bağış'la ilgili Hükümet'in sessiz kalmasını eleştirdi. Destici, ''Bu millet diniyle alay edilmesine müsaade etmez." dedi.

    Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Eren, Belediye Başkan adayı Mehmet Yanbakar ve partililer ile birlikte Yozgat’ın Sulusaray ilçesinde vatandaşlar ile bir araya geldi. Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı'nı ilçe girişinde 100 yakın traktör karşıladı. BBP lideri makam aracından inerek ilçe meydanına kadar traktörü kullanarak vatandaşlara el salladı.

    "GERÇEK HAYATTA SENİ KİMSE ‘BAĞIŞ’LAMAZ"

    Seçim otobüsünde vatandaşlara hitap eden Destici, Egemen Bağış'ın Bakara Suresi ile ilgili söylediği ve internete düşen ses kayıtlarını da eleştirdi. Destici, "Biri çıkıp diyor ki 'Her cuma sabahı kalkıp ayet sallıyorum. Hadi milletten, insanlardan çekinmiyorsunuz. Yarın öbür tarafta ne yapacaksınız. Yarın öbür tarafta zebaniler sizi cehenneme doğru çekerse ne yapacaksınız. Egemen Bağış gerçek hayatta seni bu söylemlerinden dolayı kimse bağışlamaz.” dedi.

    "EKONOMİK VERİLER VATANDAŞTAN SAKLANIYOR"

    İktidarın gerçek ekonomik verileri vatandaştan sakladığını söyleyen Destici, “Başbakan her gittiği yerde ekonomiyle övünüyor. Ne diyor, ‘İhracatı 36 milyar dolardan alıp, 150 milyar dolara çıkardık.’ Peki, Sayın Başbakan ithalatı niye söylemiyorsun? İşine gelmiyor çünkü. İthalatı da 50 milyar dolarda almışsın, 250 milyar dolara çıkarmışsın. Sen Başbakan olduğunda dış ticaret açığımız sadece 14 milyar dolarmış, bugün 100 milyar doları geçmiş. Sayın Başbakan bunları niye milletten gizliyorsun? IMF’ye olan 20 milyar dolar borcu bitirmiş. Sayın Başbakan sen yine iktidar olduğunda bu devletin iç, dış, kamu, özel toplam borcu 220 milyar dolardı. Şu anda 588 milyar dolar. Bunu niye söylemiyorsun! Bakın bu sadece devletin borcu, vatandaşın borcu ise 17 katrilyondan 200 katrilyona çıkmış. Bunları anlat Sayın Başbakan, bunları.” diye konuştu.

    30 Mart seçimlerinin ardından Güneydoğu Bölgesi için 'özerklik' söylemlerinin konuşulduğunu hatırlatan Destici şöyle devam etti: “Güneydoğu'da seçim çalışmalarına gittim. Orada PKK'nın siyasi uzantıları; iş, aş, ekmek, su veya yol vaat etmiyor. 'Öz yönetim' diye yazmışlar, bunu vaat ediyorlar. Yerel seçimlerde oy aldıkları takdirde kendi güvenlik güçlerini kuracaklarını söylüyorlar. Eş başkanları 'Bu bir yerel seçim değil referandum' diyor. Özerkliğin referandumu. Buna ne hükümetten ne de muhalefetten bir ses duyamıyorsunuz. Onlara Sulusaray’dan sesleniyorum, akıllarına başlarına alsınlar." CİHAN

Yorumlar