Mustafa Destici: Hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet varsa sorumlusu mevcut iktidardır

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Her lise öğrencimizin 47'si sigara, 32'si alkol, 9'u uyuşturucu kullanıyorsa bunun sorumlusu kim? Bunun sorumlusu, mevcut iktidardır.

Google Haberlere Abone ol
Mustafa Destici: Hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet varsa sorumlusu mevcut iktidardır

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Her lise öğrencimizin 47'si sigara, 32'si alkol, 9'u uyuşturucu kullanıyorsa bunun sorumlusu kim? Bunun sorumlusu, mevcut iktidardır. Sorunu başka yerde aramanın bize bir sonucu veya olumlu bir katkısı yoktur. Eğer bu ülkede hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet, işsizlik, gelir dağılımında adaletsizlik, paralel yapı varsa bunun sorumlusu mevcut iktidardır.” dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Güneydoğu Anadolu Bölgesi belediye başkan adaylarını Gaziantep’te tanıttı. Tanıtım toplantısı öncesi söz alan Destici, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Ülkenin temel problemlerinin hiç birisinin çözüme kavuşturulmadığını dile getiren Destici, “11 yıllık bir iktidar var ülkede, sanırsınız ki dün iktidar oldular ya da 17 Aralık'ta iktidara geldiler. Bu millet ilk dönemde Anayasa'yı değiştirecek çoğunluk verdi. İkinci dönemde referandumla anayasa değiştirecek çoğunluk verdi. Üçüncü dönemde yine tek başına iktidarlık verdi. Uzun bir dönem, bir parti iktidarıyla Türkiye yönetiliyor. Buradan baktığımız zaman dış politikada problemlerin bir tanesi bile çözülebilmiş değil. Durum tam tersi şu anda.” diye konuştu.

11 YILDIR SIZ İKTİDAR DEĞİL MİSİNİZ?

Ülkenin yaşadığı durumun sorumlusu olarak mevcut iktidarı gösteren Destici, şu açıklamalarda bulundu: “Her lise öğrencimizin 47'si sigara, 32'si alkol, 9'u uyuşturucu kullanıyorsa bunun sorumlusu kim? Bunun sorumlusu, mevcut iktidardır. Sorunu başka yerde aramanın bize bir sonucu veya olumlu bir katkısı yoktur. Eğer bu ülkede hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet, işsizlik, gelir dağılımında adaletsizlik, paralel yapı varsa bunun sorumlusu mevcut iktidardır. Eğer bu ülkede, bir paralel yapı, bir örgüt varsa, bir çete varsa siz ne yapıyordunuz? 11 yıldır siz iktidar değil misiniz? Bu paralel yapı kurulurken, siz gökyüzünde uçurtma mı uçuruyordunuz? Siz çelik, çomak mı oynuyordunuz?”

Destici, dün ve bugünü kıyasladığı zaman Türkiye'nin bu coğrafyalarda izlemiş olduğu politikalar neticesinde hem ekonomik, siyasi, hem de insani ve İslami anlamda büyük kayıplar yaşadığına dikkat çekti. Destici, şöyle devam etti: “Bunun sonucu olarak Suriye'de ne oldu? 150 binden fazla kardeşimiz hayatını kaybetti, milyonlarca insan mülteci durumuna düştü. Bunun 200 bini şu an Gaziantep'te. İslam kültürünün temel eserleri yerle bir edildi, yıkıldı. Büyük bir acıyı hep birlikte yaşıyoruz. Bakın biz, başından beri Esed'e karşı olduğumuzu söyledik. Bunu bugün demedik, başından beri söylüyorduk.”

BÖLGEMİZDE ÜÇGEN DEVLETİ KURACAKLAR

Paralel devlet diyerek ülkenin güneyinde üçgen devlet kurulacağını hatırlatan Destici, şunları kaydetti: “Bizim cambaza bak misali paralel devlet, paralel devlet diye yukarı baktırılırken bir bölgemizde üçgen devleti kurdurdular ve kurduracaklar arkadaşlar. Bakın ne diyor BDP’nin eş başkanı? ‘Yerel seçimlerden sonra özerkliği ilan edeceğiz’ diyor. Biz bunu aylar öncesinden söylüyoruz. Önce Irak’ın kuzeyinde özerklik ilan ettirdiler, daha sonra Suriye’nin kuzeyinde PYD aracılığıyla bunu yaptılar. Şimdi yerel seçimlerden sonra Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu’sunda bunu fiiliyata sokmaya çalışacaklar ve o üçgen devleti o bölgede oluşturacaklar.”

YEREL SEÇİMLERDEN SONRA ÖZERKLİĞİ BİZE DAYATACAKLAR

PKK’nın şehir yönetimini ele geçirecek kadar son derece güçlendiğini vurgulayan Başkan Destici, “Bize yutturmaya kalktıkları şey terörün bitmesi değil. PKK ne silah bırakmış vaziyette, ne çekilmiş vaziyette. Tam tersine bu süreçle birlikte yaralarını sarmış ve bölgede daha etkin bir duruma gelmiş. Dağ kadrosu çok güçlenmiş bir duruma gelmiştir. Neredeyse şehirlerde yönetimi ele geçirecek noktaya gelmişler. Yerel seçimlerden sonra da özerkliği bize, birlikte yaşamanın formülü olarak dayatmaya çalışacaklar.” dedi.

TÜRKİYE EKONOMİSİ KIRILGAN

Türkiye ekonomisinin ne kadar kırılgan olduğunun 17 Aralık ile bir kez daha ortaya çıktığını anlatan Destici, Türkiye ekonomisinin şu anda dünyada 'kırılgan 8' diye adlandırılan 8 ülke arasında en kırılganı olduğunu kaydetti. Destici, “Sayın Başbakan, hükümet sözcüleri hep olumlu rakamları milletimize söylüyorlar. Gerçeği, olumsuz rakamları milletimizden gizliyorlar. Sayın Başbakan her konuşmasında IMF’ye olan 20 milyar borcu kendi dönemlerinde bitirdiklerini söylüyor. IMF’nin ekonomik denetiminden kurtulmak için önce IMF’ye olan borcu ödediler. Ama gerçek öyle değil. İktidar olduklarında Türkiye’nin toplam borcu 220 milyar dolar, şu anda 11 yıl sonra 588 milyar dolar. Bu gerçeği niye gizliyorsunuz milletten?” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE EKONOMİSİ, ÜFLESEN YIKILACAK

Başbakan’ın sürekli ihracat rakamlarını söylediğini değinen Destici, ithalat rakamlarının hiç söylenmediğini belirterek şunları söyledi: “50 milyar dolardan aldınız 250 milyar dolara getirdiniz. Siz iktidar olduğunuzda bu ülkenin dış ticaret açığı sadece 14 milyar dolardı, bugün 100 milyar doları geçti. Bütün bu gerçeklere baktığımız zaman Türkiye kırılgan bir ekonomi ve yani her an üflesen yıkılacak derler ya aynen üflediğin anda yıkılacak bir ekonomiye sahip. Memleketin her şeyi var. Yeter ki çalınmasın, yeter ki çırpılmasın, yeter ki yolsuzluk yapılmasın, yeter ki gelir dağılımında adaletsiz davranılmasın, yeter ki ülke ve millet menfaatinden önce şahıs menfaati ve parti menfaati düşünülmesin.”

Türkiye’nin adil bir sistemle yönetilmediğini anlatan Destici, Türkiye’nin, fakirden alınıp zengine verilen kapitalist bir sistem ile yönetildiğini söyledi. Destici, yaşamı boyunca partizanlığın bu kadar zirve yaptığını görmediğini kaydetti.

YASAMA YÜRÜTMENİN VESAYETİ ALTINDA

Yasamanın, yürütmenin vesayeti altında olduğunu söyleyen Destici, şunları ifade etti: “Yargının yürütmeye vesayetinden bahsedenler, önce yürütmenin yasamaya olan vesayetine baksınlar. Bizim bu yasamayı vesayetten kurtarma gibi bir önceliğimiz var. Bunu ancak seçim kanununun ve siyasi partiler yasasının demokratikleşmesiyle mümkün olabilir. Buna kimse yaklaşmıyor, Meclis'te 550 kişi var ama Meclis'i 4 kişi yönetiyor. Benzetme yerinde olduğu için söylüyorum, bu 4 kişi var, diğerleri figüran. Ne derlerse onu yapıyorlar. Bu Meclis'in yürütme vesayetinden kurtulması lazım. Her şeyden önemlisi yürütmenin iki dönemle sınırlandırılması gerekiyor. Aynen cumhurbaşkanımız gibi başbakan da bakanlar da en fazla iki dönem seçilebilmelidir. Bakanların tamamı da dışarıdan atanmalıdır. Yoksa tam demokratik Türkiye'den bahsedemeyiz.”

SUÇ İŞLEMEYEN İNSAN NEDEN HUKUKTAN KORKSUN

HSYK değişikliğine değinen BBP Genel Başkanı, “3 yıl önce hep beraber ‘evet’ demiştik. 3 yıl önce ‘evet’ dediğimize bugün niye ‘hayır’ diyoruz. 3 yıl önce ‘hayır’ diyenler de bugün ‘evetçi’ pozisyonuna geçti. Yargı sistemiyle bu kadar oynanılmaz, ileri demokrasilerin tamamına baktığınız zaman bir kez hukuk sistemi yapılır, yüz yıllar boyunca ülkeler onunla yönetilir. Bizde her hükümet mutlaka yargıya el atıyor. Neden? Bana dokunmasın, kendisine garanti altına almaya çalışıyor. Suç işlemeyen, su olmayan bir insan neden hukuktan korksun. Özel Yetkili Mahkemeleri (ÖYM) kaldırıyorsun, bu mahkemelere olan ihtiyaç bitti mi? Niye kurdun, niye kaldırıyorsun? Ne oldu da, geçmişte savunduklarını bugün ret eder duruma geldin? Bunun cevabının verilmesi lazım.” şeklinde konuştu.

PKK VE KCK'LILARA ÖRTÜLÜ AF

Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) lağvedilmlesi ve ÖYM'lerin kaldırılmasında yaşanacak sıkıntılara değinen Destici, “PKK ve KCK'lılara örtülü bir af olarak yorumluyoruz. Hırsızlara, yolsuzluk yapanlara rüşvet alanlara örtülü bir af olarak görüyoruz. Her şeyden önemlisi ÖYM'lerin kaldırılmasını şehit liderimizin şehadet dosyasının üstünün örtülmesi olarak yorumluyoruz. Buna karşı çıkıyoruz.” dedi.

İNTERNETTEN FİŞLEME AYIBI KENDİLERİNE YETER

İnternet yasası ile ilgili yaşanacak fişlemelere değinen Destici, “Birileri bir taraftan özgürlük vaadi yaparken, öbür taraftan insanların internet üzerinden fişlemeyi yasal hale getiriyorlar. Bu ayıp kendilerine yeter. Yetmiyor mu bakanlar, istihbarat aracılığıyla fişlemeleriniz. Bir de internet üzerinden fişliyorlar.” diyerek sözlerini tamamladı.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, konuşmanın ardından Güneydoğu Anadolu Bölgesi belediye başkan adaylarını tanıttı.
CİHAN

Yorumlar