Mustafa Balbay: Uşak’ta altıda altı yapalım, AKP’yi altı okka yapalım

Partisinin seçim çalışmalarına destek vermek için Uşak’a gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Mustafa Balbay, parti binası önünde partililere "Uşak’ta altıda altı yapalım, AKP’yi altı okka yapalım.

Google Haberlere Abone ol
Mustafa Balbay: Uşak’ta altıda altı yapalım, AKP’yi altı okka yapalım

Partisinin seçim çalışmalarına destek vermek için Uşak’a gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Mustafa Balbay, parti binası önünde partililere "Uşak’ta altıda altı yapalım, AKP’yi altı okka yapalım." şeklinde seslendi.

Konuşmasına “Merhaba Uşaklı kardeşlerim, merhaba yurtseverler, merhaba özgürlük” diyerek başlayan Mustafa Balbay, özgürlüğün önemine değindi. Balbay, konuşmasının devamında şunları ifade etti: “Sizlere merhaba özgürlük diye seslendim çünkü sizler benim gerçek özgürlüğümsünüz. Benim için özgürlük sizlere kavuşmak demek, benim için özgürlük sizinle tek yürek olmak, omuz omuza olmak demek. Aramızda hasret vardı, özlem vardı ama bundan sonra gözyaşlarımız zafer gözyaşları olacak. Buraya gelirken yol üzerinde Dumlupınar Şehitliği'ne uğradım, orada yarım saat şehitlerimizin önünde saygı ile eğildim. Çünkü biz Namık Kemallerden, Tevfik Fikretlerden, Uğur Mumculardan, Mustafa Kemallerden geliriz, yalnız şehitlerin önünde eğiliriz, yalnız yurtseverlerin ve sizin önünüzde eğiliriz."

Gün gelip devranın döneceğini ifade eden Balbay, sözlerine şöyle devam etti: "Pek çok kardeşim yolda beni selamlarken geçmiş olsun dedi, ben de onlara dedim ki 'geçmiş oldu, artık gelecek olsun, gelecek bizim olsun'. Bir tek dileğim var zaman kavramını değiştirelim diyorum. Gün geliyor, devran dönüyor, gün geliyor tabiî ki kimileri 4 ay yattı 14 yıldır anlatıyor. Biz 5 yıl neler anlatacağız derdim o değil, biz çünkü hapishane edebiyatı değil, memleket edebiyatı yapacağız. Önce ülkemiz halkımız diyeceğiz. Bir ülke için en kötü durum gençlerinin umudu ülkelerinin dışında aramasıdır. Biz gençlerimize bu ülkede gelecek vadediyoruz, bu ülkede sizlerle hep birlikte daha güzel bir Türkiye’de yaşamayı ve hep birlikte güzel günler görmeyi vadediyoruz. Biraz Ankara’dan söz edeceğim. Artık Ankara’da Bakanlar Kurulu'nun tek fikri vardı, Başbakan'a Bakanlar Kurulu başka hiçbir şeye baktıkları yok. İçişleri Bakanlığı, suç işleme bakanlığına dönüşmüştür, bakanın konuşmalarını hepiniz izliyorsunuz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, enerjiden tatlı kıyaklar bakanlığına dönüşmüştür, yaptığı ihalelerden belli. Ulaştırma Bakanlığı, hepiniz gördünüz, havuzlu yavuzlu işlere girmişler, Ulaştırma Bakanlığı üleştirme bakanlığına dönüşmüştür. İktidarın paylarını kendi aralarında düzenlemişlerdir. Dışişleri Bakanlığı düşişleri bakanlığına dönüşmüştür, hayal kuruyorlar, kendilerini sanki dünyanın merkezi gibi zannettiler, sıfır sorun dediler, çevremizdeki ülkeler ile sıfır ilişki haline geldiler. Tarım Bakanlığı da yatarım bakanlığına dönüşmüştür. Çünkü çiftçiyle köylüyle ilgisi kalmamıştır.”

"BİZİM BİR TEK GÜN SAYMA MAKİNEMİZ OLDU"

Mustafa Balbay, emeklilerin aldığı 30 lira maaş zammı üzerinden ayakkabı kutularına vurgu yaparak “30 ayakkabı numarası mı?” diye sordu. Balbay, yalnız burada bir şeyin hakkının vermek gerektiğini ifade ederek, "Bu hükümet fedakarlığı eşit paylaştırıyor, fedası size karı kendilerine. İşte AK Parti hükümetinin icraatı buna dönüşmüştür. Baktık işte hükümet üyelerinin çocuklarına, sülalelerine evinde para sayma makineleri vardı. Bizim bir tek gün sayma makinemiz oldu. Başka makinemiz olmadı. Şimdi iktidarın sonu geldi. İktidarın sonunu sayma makinesi yapacaklar. Sizin telefonunuzu değil sözünüz dinleyeceğiz. Yalnız bir şeyin daha hakkını verelim, bu hükümetin ekip biçme ile bir alakası var ama tek alakası o. Ekip biçme ile tek alakası Tarım Bakanı’nın soyadının Eker olması. Başka hiçbir alakası yok. Onun için bunlar sadece devletin hazinesini, ülkenin kaynaklarını değil bu ülkenin geleceğini çaldılar ama daha fazlasını izin vermeyeceğiz. Sadece yerel seçim yapıldığını düşünmeyin, devamında genel seçimlerde yapılacak ama bu yerel seçim sonuçları gelecek için çok önemli olacak. Uşak’ta altıda altı yapalım, AKP’yi altı okka yapalım. Devamında da bu ülkede iktidara geleceğiz Türkiye’yi 21. yüzyıla çıkaran parti biz olacağız, bunun sözünü veriyoruz sizlere.” CİHAN

Yorumlar