Mustafa Balbay: En kısa sürede İzmir’e geleceğim

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, 4 yıl 277 gün cezaevinde kaldıktan sonra dün gece tahliye edildi.

Google Haberlere Abone ol
Mustafa Balbay: En kısa sürede İzmir’e geleceğim

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, 4 yıl 277 gün cezaevinde kaldıktan sonra dün gece tahliye edildi. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, düzenlediği basın toplantısında Balbay’la telefonla konuştu. Balbay görüşmede, TBMM’de yemin eder etmez İzmir’e geleceğini söyledi.

İl Başkanı Engin, Milletvekili Balbay’ın tahliye edilmesinin ardından il yönetim kurulu ve CHP PM Üyesi Saniye Nazik Işık, Berrin Gürçay Dilekçi ve ilçe başkanlarıyla birlikte sabah saatlerinde parti binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Balbay’a telefon eden Engin, “Özgürlüğe hoş geldiniz. Herkesin size selamı var. Özlemle sizi bekliyoruz.” dedi. Balbay da en kısa sürede İzmir’e gelmek istediğini belirterek, “Meclis'te sayın genel başkanımızla buluşacağım, sonra yemin edeceğim. Bu trafikten sonra ilk işim İzmir planını yapmak. İzmir planını bugün yapalım diyorum ben de. Bütün arkadaşlara selam. Onlarla birlikte olmayı dört gözle bekliyorum. Her şey daha güzel olacak.” şeklinde konuştu.

İl Başkanı Ali Engin, Mustafa Balbay’ı hafta başında İzmir’de, kendisine yakışır bir programla karşılayacaklarını söyledi. İzmir’de yürüttükleri yerel seçim çalışmalarına da katılacağını aktararak, “Bu bizi daha da güçlendirecek. Kendisini özlemle İzmir’e bekliyoruz. İzmirliye hizmet etmek, 30 ilçemizi gezmek, yerel seçimlerde beraber olmak bizim için ayrı bir onur. Alanda seçim çalışmalarımızı kolaylaştıracak, bize güç katacaktır. Hafta başı İzmir’e gelecek, kendisine yakışır bir karşılama yapacağız. Hem parlamento çalışmalarını yapacak hem de zaman buldukça İzmir’deki çalışmalarını sürdürecek.” dedi.

Balbay’ın tahliye edilmesinin, kendilerinde Türkiye’de yargının henüz bitmediği algısını oluşturduğunu söyleyen Engin, “Türkiye’de henüz yargı bitmemiş, vicdanlı hakimler varmış. Yüksek Mahkeme karar aldı, hükümlü olmayan tutuklu vekillerin özgürlüklerine kavuşmalarını sağladı. Balbay ailesine, seçmenlerine, tüm tutsaklara selam olsun. İzmir’e hoş geldiniz Sayın Mustafa Balbay. Böyle anlamlı bir güne denk gelmesi de sevindirici. 10 Aralık İnsan Hakları Günü. Tam da insan haklarının yüksek sesle dile getirilmesi gereken bir gün. Hukukun bir gün herkese lazım olacağını, Tayyip Erdoğan ve yandaşlarına da lazım olacağını hatırlatmak isterim.” diye konuştu.

Cezaevlerinde hâlâ haksız yere tutuklu bulunan vekil, gazeteci ve aydınlar bulunduğunu ileri süren Engin, korku değil hukuk devleti için daha çok çalışılması gerektiğini vurguladı. Her yurttaşın özgürce fikrini söyleyip demokratik hakkını kullanana değin mücadelelerinin süreceğini belirterek, “CHP, ülkemizde yaşanan tüm antidemokratik olaylara karşı çıkmaya devam edecektir. Demokrasi birikimimizin, cumhuriyetin birikimlerinin güvencesi olmaya devam edecek. 11 yılını doldurmuş iktidarın artık sonu gelmiştir. Her diktatör gibi önce karşıtlarına, sonra yandaşlarına, sonra herkese savaş ilan etmektedir. Yolun sonuna gelinmiştir. Umutsuzluğa kapılmadan, birlik ve beraberliğimizi arttırarak mücadelemizi sürdüreceğiz. Aydın, namuslu bir gazeteci Mustafa Balbay. Sırf kaleminden dolayı, günlük tuttu diye ömür boyu hapse mahkum edilebiliyor.” dedi. CİHAN

Yorumlar