Muharrem İnce: Yanlış politikaların memleketi nereye sürüklediğini konuşacağız

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, söylenecek çok söz olduğunu ancak Musul’da yaşanan gelişmeler sebebiyle şimdilik söyleyeceklerini ertelediklerini belirtti. İnce, “Bugün ya da yarın yanlış politikaların memleketi hangi noktalara sürüklediğini,...

Google Haberlere Abone ol
Muharrem İnce: Yanlış politikaların memleketi nereye sürüklediğini konuşacağız

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, söylenecek çok söz olduğunu ancak Musul’da yaşanan gelişmeler sebebiyle şimdilik söyleyeceklerini ertelediklerini belirtti. İnce, “Bugün ya da yarın yanlış politikaların memleketi hangi noktalara sürüklediğini, bunları hep birlikte konuşacağız. Hatay Devlet Hastanesi'nde kimlerin tedavi edildiğini, TIR şoförlerinin mahkemede söylediklerini, 17 Nisan 2014'te çıkarılan MİT Kanunu'nun 28'inci maddesinin buraya ne için konduğunu çok net bir şekilde görebiliyoruz, yani 28'inci madde işte bu, bugünkü durum içindi.” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan İnce, söylenecek sözün çok olduğunu fakat şimdi 80 insanla ilgili belirsizlikler sürerken, yani ‘IŞİD şoförleri tutsak aldı, serbest bıraktı, bu sefer yerel güçler aldı.’, bu tür bilgilerin takip edildiğini hatırlattı. Dışişleri Bakanı'nın genel başkanlara bilgi vermesinin yeterli olmadığını, Meclis'te de bilgi vermesi gerektiğini kaydetti. Muharrem İnce, şöyle dedi:

"Dışişleri Bakanı, parlamentoya da gelip bilgi vermelidir. O yapacağımız görüşmede, bu akşam ya da yarın yapacağımız görüşmede mutlaka Sayın Bakanın gelip buraya bilgi vermesi gerekir, yani ayrıntıları bizler de öğrenmek istiyoruz. Nasıl oluyor? Yani bırakıyorlar sonra yerel güçler esir alıyor onları oradan, tutsak ediyor yani fidye mi istiyorlar, haraç mı istiyorlar nedir? Nasıl bir ülke olduk? Bunları sorgulamamız lazım. Soracağımız sorular var. Şimdilik susuyorsak bu susmamızın nedeni insanımıza, konsolosluğumuza, görevlilerimize, şoförlerimize, bayrağımıza, yurdumuza zarar vermemek içindir. Hükûmetin bu anlamda bir anlamda rahat çalışması içindir. Yoksa, Hatay Devlet Hastanesi'nde kimlerin tedavi edildiğini, TIR şoförlerinin mahkemede söylediklerini, 17 Nisan 2014'te çıkarılan MİT Kanunu'nun 28'inci maddesinin buraya ne için konduğunu çok net bir şekilde görebiliyoruz, yani 28'inci madde işte bu, bugünkü durum içindi. Bunları hepimiz biliyoruz. TIR'larla kimlere yardım edildiğini, belediye başkanları toplantısı sürerken, konu bizzat iletilmesine rağmen ‘Diplomasiyle çözelim bunu.’ deyip belediye başkanları toplantısına neden devam edildiğini, yani bir gaflet, bir yanlışlık olduğunu hepimiz biliyoruz. Söylenecek, ateşte küllenecek sözümüz, karnımızda söylenecek bir çift sözümüz var, hatta çok sözümüz var ama bunları şimdilik erteliyoruz. Bugün ya da yarın bunlar geldiğinde yanlış politikaların memleketi hangi noktalara sürüklediğini, bunları hep birlikte konuşacağız.

Derdimiz, ülkemiz insanının bu kriz ortamından burnunun kanamadan çıkmasıdır. Onun için ana muhalefet partisi olarak elimizden gelen katkıyı yapmaya çalışıyoruz, yani yarın gensoru görüşülecekti Sayın Başbakan'la ilgili, Meclis soruşturması vardı, gensoruyu geri çektik, yarın için ve soruşturmayı da geri çektik. Aslında ona gerek yoktu ama sizin talebiniz bu şekilde olduğu için Sayın Genel Başkanımız da bu konuda "Tamam, böyle bir talepleri varsa yapalım." dediği için. Aslında onun bir ay süresi vardı. Yani, gereksiz bir hassasiyet gösterdiniz ama ona rağmen yine de bunu da yaptık. Amacımız, memleketin burnu kanamadan bu işin içinden çıkmasıdır. Sözü fazla uzatmak istemiyorum, uzatırsam konulara girmek zorunda kalacağım. Söyleyecek sözlerimizi arkadaşımız Sayın Osman Korutürk söyleyecek, ben de söyleyeceğim. Yani, hangi yanlışlarla beslediğiniz insanların, yardım ettiğiniz insanların, tedavi ettiğiniz insanların, o TIR'ların bir gün memleketin başına nasıl belalar getireceğini, onları herhâlde akşam üzeri konuşacağız.”

CİHAN

Yorumlar