Muharrem İnce: Aday olursam o Melih Gökçek'i oradan indiririm

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce Ankara'dan büyükşehir belediye başkanlığı için aday adayı olmayacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Muharrem İnce: Aday olursam o Melih Gökçek'i oradan indiririm

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce Ankara'dan büyükşehir belediye başkanlığı için aday adayı olmayacağını açıkladı. İnce, "Partinin yöneticileri beni aday yaparsa o Melih Gökçek'i oradan indiririm. Ama aday adayı olmam, ya aday olurum, ya olmam." dedi.

Muharrem İnce, Bursa'da Atatürkçü Düşünce Derneği'nin düzenlediği toplantıya katıldı. Girişte gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan İnce, gazetecilerin, "Fenerbahçe-Fethiyespor maçında Fethiyesporlu futbolcular üzerlerinde 'Yüce Atatürk' yazılı tişörtlerle çıktıkları için soruşturma açıldı, bu konuda ne düşünüyorsunuz?" şeklindeki sorusu üzerine şunları söyledi: "Diktatör Recebin yönettiği Türkiye Cumhuriyeti'nde andımız kaldırılıyor, tabelalardan TC'ler indiriliyor, törenler yasaklanıyor, stadyumlar gençlere kapatılıp AKP il teşkilatlarına açılıyor. Generaller, ordu evlerine sokulmuyor. Faşist ve diktatör Recep'in yönettiği ülkede maalesef bunlar oluyor. Yani Barzani'ye kardeşim diyecek, Abdullah Öcalan'a sayın diyecek, Atatürk'ten rahatsız olacak. Böyle bir memleket oldu burası. Bunları halkımız görüyor. Atatürk'ten korkuyorlar, pankartından, resminden, anıtından, adından korkuyorlar. Tişörtüne yazmış spor kulübü ne var bundu. Neden rahatsız oluyorsun da soruşturma açıyorsun? Bugün bu soruşturmaları açanlar, bugün insanları Silivri'de tutsak edenler, unutmasınlar ki bir gün yargının karşısına onlar da geçecek."

"BUNLARIN KOLUNU KANADINI KIRMAMIZ LAZIM"

Bir gazetecinin, 'Diyarbakır ve Mardin'de Kültür ve Turizm Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı TC ibaresi olmadan sunum hazırladığını' hatırlatması üzerine İnce, şöyle konuştu. "Her tarafta var bu. Ziraat Bankası'nda, Kültür Bakanlığında, Başbakanlıkta. Türkiye'nin her yeri böyle artık. Türkiye bu kötü gidişe yerel seçimlerde dur diyecektir. Bunların kolunu kanadını kırmamız lazım. Yerel seçimlerde bunları yenersek, genel seçimlerde ve cumhurbaşkanlığı seçiminde bunları bu ülkenin başından göndermemiz lazım hep birlikte. Bu sadece CHP'nin değil, bu ülkeye yürekten bağlı herkesin sorunudur."

ÖCALAN TARTIŞMALARI

İnce, "Abdullah Öcalan'ın Türkiye'de siyasi partilerde görev yapması konusunda ülkede bir tartışma yaşanıyor, bu konuda ne düşünüyorsunuz?" şeklindeki soru üzerine, şunları ifade etti: "Şunu yapsınlar, generallere ordu evini yasaklamışlar ya, Başbakan, Abdullah Öcalan, Barzani birlikte ordu evinde bu anlaşmaları yapabilirler."

"O MELİH GÖKÇEK'İ ORADAN İNDİRİRİM"

Bir gazetecinin, "Ankara'dan aday adayı olacak mısınız?" sorusuna İnce şu cevabı verdi: "Sürekli söylüyorum, Cumhuriyet Halk Partisi'nin grup başkan vekili aday adayı olmaz. Ya aday olur, ya olmaz. Yapılan anketlerde ben açık ara önde çıktım. Üç dört tane ankette. CHP'nin ve AKP'nin yaptığı ankette de durum böyle. Gerisi partinin yöneticilerinin işidir. Ben aday adayıyım demem. Partinin yöneticileri beni aday yaparsa o Melih Gökçek'i oradan indiririm. Ama aday adayı olmam, ya aday olurum, ya olmam."

"CHP NEDEN İKİYE BÖLÜNSÜN Kİ"

İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Amerika ziyareti nedeniyle partinin ikiye bölündüğü yönündeki iddialar konusunda ise şunları söyledi: "Onu kimin söylediğine bakarım ben. Neden ikiye bölünsün ki. Yani Başbakan ABD'ye gittiğinde, Arınç gittiğinde bir şey olmuyor da bizim genel başkanımız gittiğinde mi sorun oluyor. Orada ben de olabilirdim. Her yurt dışı gezilerine bizim bir grup başkan vekilimiz gidiyor. Çin'e ben gittim, Irak'a Akif Hamzaçebi gitti, buraya Engin Altay gitti. Bana da çıkmış olabilirdi, eleştirilecek hiçbir şey görmüyorum." CİHAN

Yorumlar