Muhalefet, Bakan Avcı'ya ‘dershane tasarısı niçin erkene alındı' diye sordu

Dershanelerle ilgili tasarı Meclis Milli Eğitim Komisyonu’nda görüşülmeye başlandı.

Google Haberlere Abone ol
Muhalefet, Bakan Avcı'ya ‘dershane tasarısı niçin erkene alındı' diye sordu

Dershanelerle ilgili tasarı Meclis Milli Eğitim Komisyonu’nda görüşülmeye başlandı. Komisyonda muhalefeti temsil eden üyeler, Bakan Avcı’ya tasarının seçimden sonra Meclis'e gelebileceği yönündeki ifadelerini hatırlattı.

Bakan Avcı, bu sözlerine şu şekilde açıklık getirdi: “İki gün önce, ‘30 Mart’tan sonra görüşeceğiz’ dedim. Ama daha önce hükümet tasarısı oluştuğu zaman yaptığımız açıklamalar var. Meclis gündemi müsait olursa Ocak ayı içinde yasalaşması için planlama yaptığımızı açıklamıştım. Farklı kanun tasarı ve teklifleri ile Meclis gündemi yoğunlaştı. Mart ayında Meclis’in çalışmaması kararlaştırıldı. Meclis grup başkanvekillerinden gelen bilgi Meclis tatile girmeden komisyonda görüşülebileceği söylendi. Geçen hafta başkan ile görüştüğümüzde salı günü için komisyonda görüşelim, seçimden sonra genel kurulda görüşürüz demiştim. Meclis gündeminde gruplar anlaşırsa ayarlama imkanı olabilir, çok gitti geldi, Meclis’in gündemini Milli Eğitim Bakanlığı belirlemiyor. Meclis’in gündemini meclis grupları başkanlık divanı belirliyor. Bize gelen en son bilgi Meclis tatile girmeden tamamlanabileceğine dair bir ihtimal söylendi. Bize kalsaydı Ocak’ta görüşecektik. Seçimlerle seçimdeki neticelerle irtibatlandırılması doğru değil.”

TASARIYA ALT KOMİSYON TALEBİ

Muhalefetin tasarının alt komisyona havale edilmesine yönelik talebini ise Bakan Avcı şöyle değerlendirdi: “Alt komisyon meselesine gelince, alt komisyon bütünü üzerinden kurulmak isteniyor ama henüz biz maddeleri tartışmaya başlamadık. Bütünü üzerinde karşılıklı olarak ne söylüyoruz, nerede anlaşamıyoruz varsa bunu alt komisyon marifetiyle yapabilir miyiz? Bunları konuşabiliriz.” CİHAN

Yorumlar