Muhalefet Ankara saldırısına karşı tek ses

Ankara'da 28 kişinin ölümüne, 61 kişinin de yaralanmasına neden olan saldırıyla ilgili muhalefet partilerinden kınama açıklamaları geldi

Google Haberlere Abone ol
Muhalefet Ankara saldırısına karşı tek ses

Son Haberler Logo

Ankara'da Kızılay'da meydana gelen patlamayla ilgili Meclis'te grubu bulunan dört partidende açıklamalar geldi. Partilerin tamamı saldırıyı kınayan açıklamalarda bulundu.

Askeri servis araçlarına yönelik saldırıyla ilgili ilk açıklama MHP Genel Başkanı Bahçeli'den geldi. Bahçeli tarafından yapılan yazılı açıklamada, saldırının ülkenin kalpgahına yapıldığı belirtildi. Bahçeli'nin açıklamasında şöyle denildi: "10 Ekim 2015'de Ankara Tren Garı önünde yaşanan canlı bomba saldırısından sonra başkentimiz, devletimizin kalpgahı bir kez daha hedef alınmıştır. Türkiye topyekûn terörün, cinayet ve felaket emellerinin tehdidi altındadır. Bu olağanüstü durum açıkça düşmanlık ve barbarlıktır. Kim ne yaparsa yapsın, aziz milletimiz teröre boyun eğmeyecek, teslim olmayacaktır" dedi.

Saldırıyla ilgili bir diğer kınama açıklaması ise CHP'den geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapılan açıklamada, saldırı kınandı. Kılıçdaroğlu açıklamasında, "Bu ülke bu acıları haketmiyor. Ankara'daki hain saldırıda yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara şifalar diliyorum" dedi.

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş da Ankara'daki saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Demirtaş, saldırıyı kınadığını belirterek, "Hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyorum" "

 

Yorumlar