Müezzinoğlu: Millet kendi vicdanının sesini dinliyor, sandığa öyle gidiyor

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerle ilgili demokrasi çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Müezzinoğlu: Millet kendi vicdanının sesini dinliyor, sandığa öyle gidiyor

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerle ilgili demokrasi çağrısı yaptı. Son dönemde belden aşağı stratejilerle seçimlerin yönlendirilmeye çalışıldığını belirten Müezzinoğlu,” Bence projeler, vizyonlar konuşulmalı, şehirlerin geliştirilmesi ve yarınları hedefleri konuşulmalı. 60 yıldır, bu ülkede milli iradenin hukuku ile birileri çelik çomak gibi oynamaya çalışıyor. Bunların bir anlamı yok. Millet, kendi vicdanının sesini dinliyor. Yönünü ve aklını kullanarak, sandığa gidiyor.” dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çeşitli ziyaretler ve TOKİ tarafından yapılacak olan 600 yataklı Yunus Emre Devlet Hastanesi’nin temel atma törenine katılmak için Eskişehir’e geldi. Hızlı Tren’de basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Müezzinoğlu, yerel seçimlerin artık proje ve hizmetlerin konuşulduğu bir ortamda yürümesi gerektiğini söyledi.
Seçim süreçlerinin demokrasilerde etik kurallar çerçevesinde yürütülmesi gerektiğine değinen Bakan Müezzinoğlu, “Ne yazık ki son yıllarda büyük oranda belden aşağıya stratejilerle seçim sonuçlarına yön vermeye çalışılıyor. Defaatle bunun fayda etmediği görülmesine rağmen bu yol deneniyor.” diyen Bakan Müezzinoğlu, yerel yönetimlerin o bölgedeki insanlara ve kente hizmet edecek kurumlar olduğunu ve belediye başkan adaylarının hizmetlerinin ön plana çıkması gerektiğini ifade etti.

Müezzinoğlu, “Bunların konuşulması gereken ortamda toplumun algısını farklı yönlere kaydırmak isteyen çok ahlaki ve etik olmayan bir sürece ülkemizin itilmeye çalışılıyor. Önce şehir, sokak, mahalle ve yerel yönetimler önemli. Sağlıklı birey, aile ve toplum diyoruz. Sokaklarımız, suyumuz, çevremiz sağlıklıysa, sağlıklı mahallelerimiz varsa, sağlıklı bireyden, ailede bahsedebiliriz. Bütün bunları konuşmadan bir yerel seçim sürecine gidersek, bu ülkemize ve insanımıza da haksızlık olur. Bence projeler, vizyonlar konuşulmalı, şehirlerin geliştirilmesi ve yarınları hedefleri konuşulmalı.” ifadelerini kullandı.

Demokrasinin korunması gerektiğine dikkat çeken Müezzinoğlu, “Birbirini yıpratma veya birilerini dünya kamuoyunda zedeleme, Türkiye’nin imajını zedelemek tabi ki dış güçlerin işine gelebilir. Millet için siyaset yapan muhalefet yapan muhalefetin işine gelmemeli, millet için siyaset yapmak isteyen dinamiklerin işine gelmemeli. Biz ülkemizi istikrarlı, güvenli bir şekilde götürebilmeliyiz. O da sandığın hukukunu koruyarak olur. Sağlıklı bir sandık sonucunu önemseyerek olur.” dedi. Milli irade ile kimsenin oyun oynamaması gerektiğini belirten Bakan Müezzinoğlu şöyle devam etti: “60 yıldır bu ülkede milli iradenin hukuku ile birileri çelik çomak gibi oynamaya çalışıyor. Bunların bir anlamı yok. Millet kendi vicdanının sesini dinliyor. Yönünü ve aklını kullanarak sandığa gidiyor. 30 Mart günü vicdanını dinleyecek. Aklını kullanarak sandıkta oyunu kullanacak. Kendisi ile ilgili oyun oynamak isteyenlere en güzel dersi 30 Mart günü verecektir.”
CİHAN

Yorumlar