Müezzinoğlu: Avukat olacağım diye anneliği itersen

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Avukat olacağım, doktor olacağım, mühendis olacağım diye anneliği itersen yanlış yapmış olursun" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Müezzinoğlu: Avukat olacağım diye anneliği itersen

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Keşan Kadın Kolları sebebi ile Keşan Spor Düğün Salonu'nda düzenlenen programda, bayan ve erkeğin eşit olduğunu söyledi.

"BELİRLİ MİHRAPLAR BENİ ELEŞTİRDİ"

Kadının dünyanın dinamiklerine cihet verdiğini belirten Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Bizi hata bir yere sürükleyenlere bu medeniyetin mensupları olarak, bu medeniyetin ruhunu sağlayan kadınlar olarak, anneler olarak, eşler olarak, daima ve daima aile ve eş olmanın, anne olmanın değerlerini merkeze almalıyız. O sebeple anneliğin üstünde kariyer olmamakta dediğimde, belirli kitleler, belirli mihraplar beni eleştirdi. Dediler ki anne hekim olamaz mı anne mühendis olamaz mı anne avukat olamaz mı?Anne bunların hepsini olur, hepsini de olmalıdır.

''KENDİNE HAKSIZLIK YAPMIŞ OLURSUN''

Ama avukat olacağım diye, hekim olacağım diye, mühendis olacağım diye anneliği itersen o süre hata yapmış olursun. Kendine de haksızlık yapmış olursun. Topluma da haksızlık yapmış olursun. Analığa da haksızlık yapmış olursun. Dolayısıyla esas demek bir kariyer sahibi olmaktan vazgeçmek demek değildir."

"BİZ DEĞERLERİ OLAN MİLLETİN MENSUPLARIYIZ"

Anaların kariyer sahibi olduğunu ve kariyer sahibi olma yolunda bulunanları yetiştirdiğini aktaran Müezzinoğlu, "Onun için esas olmak, bana olmak ve aile olmak bir tüm olma değerleriyle olur. Biz değerleri bulunan bir milletin ve medeniyetin mensuplarıyız. Bize değerleri dejenere olmuş medeniyetleri moda şekilde sunanları elimizin tersiyle itmemiz lazım. Bizim medeniyetimiz anayı, kadını, çocukları ve ilmi olması gereken yere taşımıştır" ifadesini kullandı.

"EŞİMİZLE BİRLİKTE BİRLİKTELİĞİ GÜCE DÖNÜŞTÜRMELİYİZ"

Müezzinoğlu, birlikten kuvvet doğar anlayışının öncelikle ailede yaşatılması gerektiğine değinerek, "Eşimizle müşterek ilişkisi güce dönüştürmeliyiz. Birlikteliği bir güce dönüştüremezsek, evlatlarımızın geleceğini aydınlık yapamayız" değerlendirmesinde bulundu.

''KIZ EVLATLARIMIZIN MAKAM VE MEVKİ SAHİBİ...''

Güçlü aile, komşuluk, cemiyet ve sosyal dokunun daima müşterek oluşturulacağını vurgulayan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Başta kurucu başkanımız ve bugünkü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın kadına bakışı, anaya bakışı, eşe bakışı hepimiz için güzel bir örnektir. Kız evladına bakışımız bellidir, asla ve asla ayrımcılık düşünmeyiz. Kız evlatlarımızın makam ve mevki sahibi, anne ve eş olması bizim için anlamlıdır, değerlidir. Eşlerimiz bizim için anlamlıdır, değerlidir. Ben, şahsen aşırı rahatlıkla söylüyorum. Bugün Mehmet Müezzinoğlu bir yerlere geldiyse, tıbbiye ikinci sınıftan bu yana, yani üniversiteden bu güne kadar yanımdan hiç ayrılmayan eşime borçluyum. Huzurlarınızda ona teşekkür ediyorum."

Müezzinoğlu, konuşmasının peşinden "Yılın annesi'' seçilen gazi Aytaç Arhatır'ın anası Nakiye Arhatır'a, benzeri Faize Müezzinoğlu ile armağan verdi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar