MTTB'den genç bir aday adayı

Milli Türk Talebe Birliği Kurucu üyesi, Boğaziçi Üniversitesi mezunu genç işadamı Muhammed Halid Şahin, Ak Parti'den aday adayı oldu.

Google Haberlere Abone ol
MTTB'den genç bir aday adayı

2002 yılında Ak Parti Bakırköy İlçe Teşkilatı'nın kurucuları içerisinde yer sektör Muhammed Halid Şahin, İstanbul 3. Bölgeden aday adaylığı için müracaat yaptı.

Birlik, cemiyet ve kooperatif faaliyetleri ile adını duyuran genç işadamı, 80 darbesinde kapatılan Milli Türk Talebe Birliği'nin tekrar açılmasını veren küme içerisinde de aktif şekilde yer aldı.

Muhammed Halid Şahin kimdir?

1979 İstanbul doğumlu bulunan Muhammed Halid Şahin, ortaöğretimini İstanbul İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. Şahin, 1997 yılında üniversite sınavında ÖSS’de Türkiye 45. ve ÖYS’de Türkiye 51.’si şekilde Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’ne girdi.

Halen 3 firmanın ortağı ve Yönetim Kurulu üyesi şekilde tekstil üretim, pazarlama ve ihracatı hakkında çalışmalarına süren Şahin, iyi derecede İngilizce ve orta seviyede Arapça biliyor.

2006 yılında 80 darbesiyle kapatılan efsane Öğrenci cemiyeti MTTB’yi yine kurmak üzere yola çıkan ekibin içerisinde yer sektör Şahin, MTTB'nin 27 Mart 2008 tarihinde “Talebe Birliği Federasyonu” ismi ile resmen tekrar kurulmasına öncülük etti.  

Kuruluşundan itibaren hızla büyüyen ve bugün 40 il ve 156 üniversitede etkinlik işaret eden MTTB’nin, Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeliği görevine devam eden Muhammed Halid Şahin, iş hayatında da ciddi çalışmalar yürütüyor.

Şahin, İstanbul’daki en iri büro kooperatiflerinden, Tekstilkent Toplu İşyeri ve Konut Yapı Kooperatifi’nde Yönetim Kurulu Üyeliği ve Proje Geliştirme Komisyon Başkanlığı görevlerine de devam ediyor.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar